Domov Nova uporaba starih nogavic

Nova uporaba starih nogavic

Imate tudi vi veliko starih nogavic, ki jih ne nosite več, a jih ne želite vreči v smeti? Ali takšnih, ki so že zdavnaj brez para a še vedno upate, da se bo druga nogavica nekje pojavila? Raje jih uporabite za...

Toplo razvajanje
Napolnite nogavico s surovim rižem in jo na vrhu zvežite z vozlom. V 20-sekundnih intervalih jo v mikrovalovni pečici ogrevajte približno minuto ali dokler ni prijetno topla na dotik. Položite jo na razbolele mišice ali na mesta, kamor bi sicer položili termofor.

Premikanje pohištva
Morate prestaviti težko mizo ali omaro in prav takrat vaše močnejše polovice ni doma? Stare nogavice bodo odlični pomočniki. 'Oblecite' noge mize v nogavice ali pa te le potisnete pod noge mize ali robove omare in pohištvo enostavno premaknite, brez da bi poškodovali sebe ali bleščeča tla.

Shranjevanje ovojnega papirja
Če pogosto kupujete papir za ovijanje daril v rolah, boste veseli tega nasveta. Odrežite nekaj centimetrov od vrha nogavice in s trakom ovijte darilni papir, da preprečite odvijanje. Mehka tkanina ne bo poškodovala papirja kot ga lepilni trak, zelo enostavno pa jo boste sneli in ponovno nadeli, ko boste končali z uporabo.

'Varovanje' avtomobila
Vedno imejte v avtomobilu dokolenko (za zložljive dežnike bo zadostovala tudi navadna nogavica). Ko do avta pridete z mokrim dežnikom, le-tega oblecite v nogavico in preprečili boste mokre madeže na sedežih in tleh avtomobila.

Preberite tudi

Komentarji