background image

Skrivnosti uspešnega piknika


Da bo piknik potekal brez težav in bo vzdušje kar se da prijetno, lahko poskrbimo s samo nekaj majhnimi skrivnostmi.

Takoj ko so temperature nekoliko višje in dnevi daljši, je čas za piknik. Da bo piknik potekal brez težav in bo vzdušje kar se da prijetno, lahko poskrbimo s samo nekaj majhnimi skrivnostmi. Potrebujete le še prave sestavine in peka na žaru se lahko prične!

Naj bo vaš piknik pisan

Čeprav piknik ni najbolj eleganten tip obroka, je zelo pomembno, da se na njem dobro počutimo. K temu zagotovo pripomore tudi lep, naraven ambient, ki ga lahko še bolj popestrimo s čudovitimi, pisanimi servietami. Serviete so veliko več kot le mehak papir, s katerim se lahko očedimo med uživanjem hrane. Vaš piknik bo veliko lepši, če priboru dodate lepo servieto. Teh imajo v Palomi res veliko. Takšne povsem preproste, enobarvne, pa tudi pisane, elegantne ali norčave, primerne prav za vsako priložnost. So izredno mehke in vpojne, zato z njimi nikakor ne morete zgrešiti.

Ko se lotevate priprave ražnjičev in perutničk, lahko meso brez skrbi popivnate s papirnatimi brisačami Paloma Super Care Pro Food. Brisače so zelo vpojne, se ne lepijo na hrano in so 100% varne v stiku s hrano. Zato lahko vanje obrišete tudi oprano zelenjavo in sadje, ki ga boste ponudili na pikniku, ali pa popivnate odvečno vodo, ki je nastala po tem, ko ste začinili bučke, predno romajo na žar.

Kdo je pravi pomočnik za rokovanje z mesom in zelenjavo, če ne želite preveč pranja? Papirnate brisače Paloma.

Higiena vedno na prvem mestu

Ko kuhamo na prostem, moramo veliko bolj paziti na higieno kot v kuhinji. Pomembno je, da je hrana, še posebno meso, jajca in mlečni izdelki, na hladnem, dokler je termično ne obdelamo, in da jedi pojemo takoj, ko jih vzamemo z žara. Pripravo hrane vam bodo olajšale papirnate serviete Paloma Super Care Pro Food, s katerimi meso pred peko popolnoma osušite, da se bo lepše in bolje zapeklo. Po peki ga lahko na papirnati brisači tudi odcedite odvečne maščobe, še posebno bolj mastno meso. Delovno površino boste enostavno ohranili čisto med celotno pojedino prav s papirnatimi brisačami, priporočamo pa še, da en zavojček brisač vedno shranite tudi v avtomobil, saj vam bodo prav prišle ob različnih nezgodah na poti.

Kaj pa higiena med obrokom? Lahko se odločimo, da na piknik sploh ne prinesemo pribora, velika večina pa se vseeno odloči, da s seboj vzame vsaj plastično verzijo teh uporabnih pripomočkov. Da bo pribor kljub uporabi na prostem ostal čist, so obvezen del opreme za piknik serviete Paloma Elite z žepkom za pribor. Serviete so zložene tako, da iz njih nastane žepek, v katerega lahko vložimo potreben pribor in s tem zagotovimo, da ostane čist, vse dokler ga ne uporabimo. Praktične in preproste serviete pa bodo hkrati tudi popestrile vaš piknik, saj lahko izbirate med živahnimi barvnimi različicami.

Poznate pravo metodo za čiščenje žara? Papirnate brisače Paloma vam bodo odlično pomagale!

Takoj ko se temperature nekoliko dvignejo in so dnevi daljši, je čas za piknik. Če je vaš žar očiščen počival lepo pospravljen v vaši kleti, potem nimate težav in ste pripravljeni. Potrebujete samo še prave sestavine in peka na žaru se lahko prične.

Kaj pa če ste po zadnji jesenski peki žar pustili neočiščen? Potem vas najprej čaka čiščenje zažganih in mastnih rešetk.

Kako se tega lotiti? Uporabite nekaj sredstva za razmaščevanje. Nanesite razmaščevalec na rešetke in jih prekrijte z mokro papirnato brisačo Paloma Multifun. Vse skupaj pustite nekaj ur, najbolje čez noč. Naslednji dan boste lahko brez pretiranega drgnjenja odstranili ostanke pečenja iz prejšnje sezone in vaš žar bo pripravljen. Pri brisanju ponovno uporabite papirnate brisače Paloma Multifun.

Da bo pa na pikniku še bolj zabavno in pisano ter seveda vse čisto in nič zapackano. Za to pa poskrbijo papirnate brisače Paloma Multifun design s svojo odlično vpojnostjo.

Fotografije in besedilo: Paloma
 


 


 

Preberite tudi


Komentarji