Domov Razkrivamo skrivnost sijoče čistih oken

Razkrivamo skrivnost sijoče čistih oken

Čiščenje oken je lahko zelo naporno in nadležno opravilo. Zato smo vam tokrat pripravili nekaj nasvetov, kako z manj napora doseči učinek bleščeče čistih oken.

1. Čiščenja oken se lotite na oblačen dan. S tem boste preprečili nastanek lisastega stekla, ki nastane zaradi neenakomernega sušenja zaradi močnega sonca.
2. Okvirje očistite, preden se lotite stekla. V nasprotnem primeru boste z brisanjem naredili lise na straneh stekla.
3. Brisanje z mokro krpo pričnite na zgornjem robu. Za čiščenje uporabite vodo in dodajte poljubno čistilo. Čistilo lahko pripravite tudi sami in se s tem izognete negativnim učinkom kemikalij.
4. Po nanosu čistila steklo vedno še enkrat obrišite z mokro krpo. Če boste na steklu pustili čistilo, se bo umazanija nanj začela prijemati veliko prej, kot če čistilo odstranimo s stekla.
5. Za sušenje oken uporabite papirnate brisačke Paloma Super Care Pro Window. Gre za brisačke, ki so izdelane tako, da za seboj ne puščajo nobenih vlaken ali sledi. Ker so narejene iz naravnih materialov in niso potiskane z barvili, so zdravju prijazne in predstavljajo veliko boljšo alternativo časopisnemu papirju. Vaša okna bodo po njihovi uporabi sijoče čista.
6. Oken nikoli ne čistite samo s suho krpo. Umazanija, ki jo boste odstranjevali, lahko med brisanjem namreč opraska steklo.

Promocijsko sporočilo

Besedilo: Paloma
Fotografije: Bigstock, Paloma

 

 

Preberite tudi

Komentarji