background image

Prihaja že 14. Otroški bazar


Popolno družinsko doživetje na Gospodarskem razstavišči v Ljubljani.

14. in 15. septembra se na Gospodarsko razstavišče ponovno vrača popolno družinsko doživetje – Otroški bazar. Že 14. največji dogodek za družine bo tradicionalno poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še kaj. Letos bo prvič vzporedno z Otroškim bazarjem potekal prvi Festival hišnih ljubljenčkov. Ljubitelji mačk, psov, eksotičnih živali, akvaristike, glodalcev in ptic bodo na enem mestu lahko pridobili relevantne informacije za svoje ljubljenče. Že šestič bo na dogodku potekalo tudi Srečanje nosečnic in mladih staršev s strokovnim izobraževalnim programom, v okviru sejma pa v letošnjem letu organizator pripravlja tri dobrodelne akcije za otroke in zapuščene živali.

ZA DRUŽINE

Otroški bazar je popolno družinsko doživetje, ki vsako leto poskrbi za bogato sejemsko ponudbo otroških igrač, odejic, oblačil in copatkov, šolskih potrebščin, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne kreativne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope, starši pa bodo lahko pridobili tudi tisoč in en uporaben nasvet za družino in svoje najmlajše.

ZA OTROKE

Oder zabave in smeha vabi z igrano predstavo Maša in medved in številnimi lutkovnimi in gledališkimi predstavami, vragolijami čarodeja Tonija in Sam Sebastiana, obiskovalci si boste lahko ogledali nastope mažorek, sabljanja in baleta. V mrežo Otroškega bazarja pa se je to leto ponovno ujel Ribič Pepe, ki bo v val svoje zabave ujel tako otroke, kot tudi starše. Prvi dan dogodka bo potekala tudi plesna revija Plesnega mesta.

TEMATSKE DELAVNICE

Otroškemu bazarju se bo pridružila ekipa iz Živalskega vrta Ljubljana, ki bo reševala uganke iz živalskega sveta. Skupaj s Prirodoslovnim muzejem Slovenije bodo otroci lahko izdelali svojo kačo - igračo. Izdelovala pa se bodo tudi mila z ekipo Nelipot. Poleg vseh naštetih bodo delavnice vodili še Jezikovna Akademija, LUTRA – Inštitut za ohranjanje naravne dediščine (v okviru projekta Life Naturaviva), Brainobrain Slovenija, Pošta Slovenije in Društvo Radi pišemo z roko.

 »FORTNITE« KORAKI NA OTROŠKEM BAZARJU

Na Odru zabave in smeha se bo slišala Bazarkova pesem, ob katerih se bodo otroci lahko učili plesnih korakov skupaj z Bazarkom. Poleg tega pa se bodo otroci lahko učili tudi izjemno znanih plesnih korakov po vzoru priljubljene igrice Fortnite, sočasno bo potekala velika Nerf bitka, otroke pa bo pozdravil tudi Nipke.

NA OTROŠKEM BAZARJU TUDI CHALLE SALLE!

V soboto, 14. septembra, bo vse obiskovalce navduševala legenda hiphopa Challe Salle, ki bo poleg svojih najbolj zanimivih pesmi na voljo za podpisovanje zvezkov!

NOVO: FESTIVAL HIŠNH LJUBLJENČKOV

V okviru Otroškega bazarja v letošnjem letu organizatorji pripravljajo tudi poseben kotiček za lastnike in vse, ki razmišljajo o hišnem ljubljenčku. Ljubitelji mačk, psov, eksotičnih živali, akvaristike, glodalcev in ptic bodo na enem mestu na Festivalu hišnih ljubljenčkov pridobili relevantne informacije za svoje ljubljenčke. Poleg informacij in izdelkov na razstavnih prostorih bodo na voljo tudi predavanja in nasveti o prehrani, vzgoji, prihodu novega hišnega ljubljenčka, izbiri prave živali glede na življenjski slog, aktivnosti, psihologija živali, odpravljanju strahu pred živalmi in pravilno spoznavanje otrok z živalmi!

PROGRAM ZA NOSEČKE IN MLADE STARŠE

V okviru 6. Srečanja nosečnic in mladih staršev bodo potekala strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto. Za zamuditi pa ni niti intenzivna šola za starše skupaj s Porodnišnico Postojna in predavanje izr. prof. dr. Nataše Tul Mandić, dr. med. spec. gin in por. z naslovom Ultrazvok v nosečnosti, kdaj in zakaj! Vsi obiskovalci bodo na vhodu na srečanje prejeli tudi paket presenečenja, ki ga pripravlja Violeta Double Care.

PROGRAM NA ZUNANJI PLOŠČADI

Na zunanji ploščadi bodo družine lahko spoznavale službene živali in vozila Slovenske Policije, zakotalkale bodo lahko s kotalkami B2MS in se osvežile z odličnimi lučkami slovenskega podjetja LaPopsi.

ŠIRIMO KROG DOBRODELNIH AKCIJ

V okviru Otroškega bazarja bodo potekale tudi dobrodelne akcije in predstavitev programa za družine:

  • Za družine: Otroški bazar v letošnjem letu podpira program Veriga dobrih ljudi, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Cilj programa je celostna pomoč družinam z mladoletnimi otroki  iz vse Slovenije, ki se znajdejo v hudi socialni stiski. Vse informacije o Verigi dobrih ljudi, boste družine prejele v času Otroškega bazarja na razstavnem prostoru Verige dobrih ljudi.
  • Za otroke: V sedmih poslovnih enotah DZS-ja organizatorji izvajajo dobrodelno akcijo za otroke iz socialno ogroženih družin (BTC hala 8 in A, Celovška in MC Šiška v Ljubljani, v Domžalah in Logatcu). Vse obiskovalce vabimo, da z obiskom DZS-jev pred pričetkom šol opravijo nakup tudi za v fond dobrodelne akcije. Vse kupljene potrebščine bodo romale socialno šibkim družinam preko ZPM Slovenije.
  • Za otroke: Kotalkarski klub Zvezda bo dvajsetim otrokom iz socialno ogroženih družin prek Zveze prijateljev mladine Slovenija, podaril dvomesečni tečaj kotalkanja (kotalke si bodo otroci lahko izposodili brezplačno), na Otroške bazarju pa bodo potekale predstavitve kotalkanja za vse obiskovalce.
  • Za živali: V času Otroškega bazarja bodo organizatorji v sodelovanju z Društvom za zaščito živali Ljubljana zbirali hrano, opremo, dekice, brisače, blazine in igrače brez polnila za vse zapuščene živali, ki na svoj novi topli dom še vedno čakajo v zavetiščih. Obiskovalce vabimo, da pred prihodom na Otroški bazar preverijo svoja podstrešja in omare in s seboj prinesejo omenjene pripomočke.

Več na www.otroskibazar.si.  

Facebook / Instagram

 

Komentarji