Domov Ljubezen v času korona karantene

Ljubezen v času korona karantene

Kako vzdrževati ljubezen na daljavo in ohraniti mirno kri v času korona karantene?

Korona je zaznamovala leto 2020. In korona je zaznamovala tudi moje precej sveže ljubezensko razmerje. V začetku novega leta sva s fantom ravno dobro ujela skupni korak, ko je vlada uvedla obvezno karanteno, ki je omejevala izhod iz občin. Znašla sva se v precej neprijetni situaciji, ki pa sva jo na koncu kar dobro izpeljala.

Ja, prav si uganila, s fantom nisva iz iste občine in tudi nisva bila še v fazi, ko bi razmišljala o skupnem življenju. Da ne govorimo, da tudi službe ne moreš kar tako čez noč prestaviti na drugo mesto. Ampak pustimo sedaj to – takrat sva se torej morala zelo na hitro prilagoditi in glede na to, da so podobni ukrepi ponovno tukaj, sem spodaj napisala nekaj napotkov kako vzdrževati ljubezen in ohraniti mirno kri v času korona karantene.

1. Čim prej se sprijazni z ukrepi in ne bodi jezna na vsak parček, ki zagledaš

Na začetku se je potrebno sprijazniti z dejstvi. Korona ni hec in kljub temu, da si občasno želiš, da bi prestopila na stran »zarotnikov« in se požvižgala na ukrepe, razumeš, da so ukrepi tukaj, da zaščitijo vse nas. Ni čas za sebičnost, kljub temu, da nekateri niso bili ravnokar z vladno prepovedjo ločeni od svojih najdražjih in to ravno v najlepših mesecih. Prav naj jim bo, bo pa kakšen korona dojenček manj, to je hec, ampak malo pomaga - naj še oni čutijo posledice! Prav tako bi bilo mogoče lepo, da nehaš s pogledom ubijat vsak zaljubljeni parček, ki gre mimo tebe. Saj znajo biti zveze na daljavo zanimive. Hej, pa še vedno je to ena odlična zgodba, ki ji lahko nekoč povesta otrokom. Ali pa raje na poročni dan, tam bi jih znalo bolj zanimati.

2. Pogovori s prijateljicami, ki živijo skupaj s svojimi izbranci, znajo biti naporni

Še vedno smo nekje na začetku, ko še kar ne vemo točno kje se nas zaradi vseh ukrepov in novih pravil drži glava. Seveda bo glavna tema večine pogovorov kako gre kaj »karantena življenje«, kaj si misliš o ukrepih in katere so zadnje najbolj nore teorije zarote. Tebi se bodo seveda te teme zdele popolnoma odveč, ker razmišljaš samo o tem, kako zelo nepravično je, da se one obremenjujejo s teorijami zarotami, ti boš pa cel mesec morala spati sama v svoji veliki postelji. Ne glede na vse, so vsaj lahko cel dan ujete s svojim najdražjim. Jaz pa sem ostala nepreklicno sama. Svoje prijateljice imaš rada in ne moreš jim zameriti, da je njihova situacija pač drugačna. Vse ima svoje prednosti in slabosti in tukaj se boste morale strinjati. Kljub temu, da se ti pač po tihem ne boš. Saj boš prebolela. Tudi ta karantena bo minila.

3. Še bolj kot kadarkoli prej začneš spoštovati tehnologijo

No prav, sedaj si se že malo sprijaznila z idejo, da boš ti tukaj, on pa bo tam. Saj ne živita skupaj, tudi prej se nista videla cel dan, to bo samo teden, ki bo imel več dni. Je pravljica, ki si jo govoriš. Bosta že. Imata se rada in skupaj bosta šla čez to. Iz nekega razloga, sta sedaj še bolj na vezi kot prej, pa tudi vajini video klici postanejo daljši. Včasih si celo postavita telefon na mizo in skupaj – a vsak pri sebi, preko video klica zlagata sveže oprano perilo. Pa saj je tudi to lepo in predvsem je dober občutek, ko vidiš, da je tvojemu partnerju prav toliko odveč karantena kot tebi. Oba se trudita, da odneseta kar največ iz te situacije. Včasih bi bili te klici veliko dražji, pa še brez video prenosa. Vseeno pa pred spanjem, ko imaš v rokah telefon in ne njegove roke, pomisliš, da je že skrajni čas, da nekdo izumi uspešno teleportacijo. Kje so sedaj vse pametnjakovičke? In ne, iskanje cepiva za korono ni dovolj dober izgovor!

4. Resni pogovori o resni prihodnosti z resnim fantom

Epidemije so precej resne situacije. Gre skoraj za neko vojno stanje, čeprav je sovražnik neviden. Ali mikroskopski. Kakorkoli. Običajno dogodki tovrstnih razsežnosti terjajo resne pogovore. Vidva sta se znašla v situaciji, ko se kar en mesec ne bosta videla, ker sta se spoznala prepozno, da bi bila sedaj že pripravljena na skupno vselitev. Vendar pa je to vprašanje vseeno v zraku. Pandemija je tukaj, mogoče bomo vsi umrli, pretiravam, ampak veš kaj mislim, ali je oseba na ekranu mojega telefona nekdo s katerim imava skupno prihodnost? Kaj sploh pomeni ta korona za naju? Kdo sva midva? Kaj si želiva v prihodnosti? Kje bova živela? V kateri občini? Kdo bo zamenjal službo? Bo kdo zamenjal službo ali bo se bo nekdo samo vozil? Ali želiva skupni račun za Nintendo Switch konzolo ali bi raje vseeno vzela na svoje ime?

5. Premisli kaj vse, poleg pogovarjanja, lahko še počneta na daljavo

Sem se izdala že v prejšnji točki? Moj prvi večji korona nakup je bila igralna konzola Nintendo Switch. Sicer sem si jo že prej velikokrat ogledovala, zato je bil popoln čas za nakup, fant pa ga je že imel. Kupila sva še dostop za igranje preko spleta in igrico Overcooked. Nato sva si nastavila video klic za lažjo medsebojno komunikacijo ter preigravala težke kuharske podvige v igrici. Igrica zahteva veliko komunikacije in usklajevanja, zato je bila odlična izbira. Bilo je veliko smeha, in še več kričanja. Tako pač je, ne bomo lagali. Sva pač padla notri.

Poleg igranja igric – skupaj lahko igrata tudi preko katere druge konzole, računalnika ali pa mobilnega telefona. Če je seveda obema do tega. Prav tako pa se lahko preizkusita v skupnemu ogledu filmov ali serij. Tudi ta dejavnost vsebuje uporabo video klica, to je usoda razmerja na daljavo. Najlažje je, da oba prižgeta televizijski program, malo bolj pa se stvari zakomplicirajo, če se odločita za Netflix ali drugo platformo, ki jo poženeš na ukaz. No, če sem iskrena je to kar zanimiv proces. Najprej izbira pravega filma potem pa še natančna usklajenost, da oba istočasno začneta s predvajanjem. Tri – dva – ena – zdaj!

6. Načrtovanje dejavnosti po karanteni

Korona je mogoče ostala za dlje, kot bi si želeli, a tudi ona bo enkrat pospravila svoje kovčke. Takrat pa bo tudi čas, ko se bosta lahko nagradila za vajino vestno upoštevanje ukrepov in na lepše spakirala tudi vidva. Načrtovanje potovanja je lahko odlična dejavnost za popestritev turobnih samotnih dni, ki vaju bo spravila v dobro voljo. Mogoče vseeno ne ciljajta kakšnih preveč oddaljenih krajev, ker … saj veš, lahko pa preverita kje v Sloveniji bi lahko vnovčila vajine turistične bone. Če jih seveda še nista. Pa tudi če sta jih, lahko še vedno organizirata kakšen izlet po Sloveniji. Zagotovo je ostalo še veliko neraziskanih kotičkov.

7. Ne pozabite tudi na moč domišljije in intimnost

Razdalja med vama naj ne bo izgovor, da vajino spolno življenje ponikne. Čez dan si pošljita kakšno intimno sporočilo in zgodbo skupaj zaključita po zaključenem delovniku. Veselite se prihoda domov in končajta, kar sta začela čez dan. Zagotovo vaju bo moč domišljije vsaj za trenutek teleportirala drug k drugemu.

 

Tako nekako je zgledalo prvič, sedaj pa bomo videli kaj bo prinesla karantena številka dve. Želim ti veliko potrpljenja in še več zdravja!

Š.

Komentarji