Domov Brez česa ženske ne morejo?

Brez česa ženske ne morejo?

Kaj ženske potrebujemo na vsakodnevni ravni? Veliko časa v življenju posvečamo drugim, bodisi svoji družini ali pa službi. Naš cilj je biti kar se da zadovoljne in uspešne. Za dosego tega pa potrebujemo nekaj stvari, ki obstajajo le za nas. Te nam bomo pomagale, da tudi v najtežjih trenutkih najdemo in cenimo tiste pozitivne delce našega živeljenja.

Za ženske je zelo pomembna družina

Ne glede na to, da večina ljudi samo čaka na čas, ko lahko odide domov z družinskega kosila, je za ženske čas z družino izjemno pomemben. Prva prioriteta bo vedno družina. Ta za nas predstavlja popolnoma ločen svet, ki je naše zavetje. Stoji nam ob strani ne glede na to kaj se dogaja v našem profesionalnem življenju. Prav zato je tako pomembna, pomagala nam bo čez vse ovire in spremembe, ki se nam bodo dogajale, saj bo za nas v takih spreminjajočih se obdobjih edina stalnica. Za družino bi zato storile zares vse. Vsako leto se zato tako potrudimo z raznimi praznovanji rojstnih dnev, nedeljskimi kosili in vsemi drugimi praznovanji tekom leta. Za svoje otroke pripravimo najboljše rojstne dneve, se potrudimo s peko torte in dekoracijo cele hiše. Vse kar manjka pa je animacija za vse povabljene otroke, a tudi za to se da poskrbeti. Preverite lahko različne preverjene animatorje na Omisli.si/animacijo, ki bodo rojstno dnevno zabavo vašega otroka povzpeli na novo raven.

Telovadba, ki nam je dejansko všeč

Ni nujno da mora za nas telovadba vedno pomeniti trpljenje. V njej lahko tudi uživamo, le najti moramo pravo obliko za nas. Nekateri so popolnoma zadovoljni z vsakodnevnim obiskom fitnesa in svojo rutino, za druge pa to predstavlja muko. Zato si moramo poiskati takšno rekreacijo, pri kateri bomo uživali. Poznamo zelo veliko različnih načinov, kako spravimo svoje telo v pogon. Nekatere ženske preferirajo vodene vadbe, da jim poleg vseh drugih skrbi, ni potrebno sestavljati plana za vadbo. Ene najbolj priljubljenih vodenih vadb so na primer joga ali pa pilates. Temu pa se lahko izognete tudi z osebnim trenerjem, na Omisli.si/trenerja si lahko izberete svojega.  Za ljubiteljice narave so najbolj primeri sprehodi ali pa obisk gora. Rekreiramo pa se lahko tudi v obliki ekipnih športov kot so recimo tenis, odbojka, badminton itd.

Ženske potrebujejo tudi večer zase

Lahko gre le za pijačo s prijateljicami ali pa za kakšen večerni dogodek, vsake toliko časa se namreč moramo malo odklopiti. Ne glede na to kako radi preživljamo čas s svojimi domačimi, rabimo tudi čas zase. Zato takrat pokličemo prijateljice, malce pregledamo kaj se dogaja v domačem kraju in si vzamemo večer zase. Lepo se oblečemo in si uredimo pričesko in make-up, ter si s tem povrnemo malo svoje samozavesti. Ob takih priložnostih pa si kdaj pa kdaj lahko privoščimo tudi, da nas uredijo strokovnjaki. Izberete si ga na Omisli.si/makeup in si privoščite malo dodatnega razvajanja.

Pogovor s psihoterapevtom

Če se v življenju soočate s težavami, ki jim sami niste kos ali pa le želite pogovor z osebo, ki ne bo podajala subjektivnih odgovorov, je prava stvar za vas ravno psihoterapija. Iskanje pomoči s strani psihoterapevta ne pomeni, da je z vami karkoli narobe. Razne skupinske ali individualne terapije lahko pomagajo prav vsakomur. Z njimi lahko odkrijemo različne vzorce obnašanja, naše obrambne mehanizme itd. Z pomočjo terapij se začnemo bolje zavedati svojih odzivov na zunanji svet in tako lažje razumemo sami sebe. Veliko uspešnih žensk se zato zateka k terapijam, saj s pogovorom pogosto rešijo kar jih teži in tega zato ne nosijo domov. Če vas privlači ideja psihoterapije, si lahko poiščete svojega terapevta na Omisli.si/psihoterapijo.

Dobra varuška

Tekom dvajsetih ali v rosnih tridesetih letih, ko se odločimo za otroke, nam je vedno bolj pomembno to, da je za našega otroka dobro poskrbljeno. Ponavadi se za otroke še bolj potrudimo kot zase. Po drugi strani, pa nam bo zanesljiva varuška olajšala delo in nam omogočila da kakšno dodatno uro porabimo zase, med tem ko bo sama poskrbela za našega otroka. Varuška je ena najpomembnejših vlog v otrokovem živeljenju. Njena vloga pri vzgajanju je zelo pomembna, zato si jo moramo izbrati zelo pazljivo. Za lažjo izbiro si lahko pomagate z omisli.si/varstvo-otrok, kjer najdete preverjene varuške in si olajšate svoj izbor.

Ženske potrebujejo tudi malo zasebnosti

Ne glede na to s kom živimo, potrebujemo tudi svoj prostor, v katerem se lahko sprostimo in odmakmeno od preostalih sostanovalcev. Imeti moramo prostor, ki je namenjen samo nam. Vanj se lahko zatečemo, ko potrebujemo mir in tišino. V njem počnemo svoje najljubše stvari bodisi branje najljubše knjige ali pa gledanje najljubše serije. V bistvu karkoli, kar nam odvrne misli od vsakodnevnega življenja in nam povrne moči in zbistri misli za prihodnje izive.

Komentarji