background image

10 najbolj fotografiranih krajev na svetu


Spletna stran Trip Advisor je razkrila najbolj priljubljene destinacije turistov, ki se na pot podajo predvsem zaradi fotografskih poslastic.

Pri Trip Advisorju so seznam krajev pripravili tako, da so spremljali rezervacije prenočišč po svetu. Tu je deset najbolj priljubljenih krajev med fotografi …

1. Pariz, Francija
Mesto luči vodi na tej lestvici kot najbolj priljubljena destinacija na svetu za fotografiranje. In vse romantične duše prikimavamo temu dejstvu ...

2. New York, ZDA
Vse od osupljivega pogleda na množice nebotičnikov na horizontu nad Manhattnom pa do najbolj znanih ulic, parkov in trgov – New York je poln neverjetnih kotičkov za fotografe.

3. Rovaniemi, Finska
Jesen je letni čas, ko je ta čarobni kraj na severu Evrope najlepši – takrat je namreč največ možnosti, da uzremo severni sij.

4. Oahu, Havaji
Plaže in gorovje, palme in valovi. Ta čudovit otok je popoln subjekt za pokrajinske fotografe.

5. Barcelona, Španija
Če boste v instagram vtipkali ključnik #Barcelona, vam bo prikazalo več kot 46 milijonov zadetkov. Poleg hrane in umetnosti v tem velemestu navdušuje tudi Gaudijeva arhitektura.

6. Sydney, Avstralija
Če želite ujeti enega najlepših sončnih zahodov, se odpravite v Avstralijo in fotografirajte, kako sonce zahaja izza sydneyjskega pristaniškega mostu (Harbour Bridge).

7. Yellowknife, Kanada
To oddaljeno mesto na severu Kanade naj bi bilo ena najboljših lokacij na svetu za opazovanje polarnega sija oz. aurore borealis.

8. Tokio, Japonska
Češnjevi cvetovi so motiv, ki spomladi privabi na Japonsko trume turistov. A neonske luči središča Tokia in gneča na ulicah so prav tako atrakcija za mnoge fotografe.

9. Benetke, Italija
Most Rialto, Trg sv. Marka, barvit otok Murano … Benetke nudijo nepregledno vrsto fotografskih motivov in zato veljajo za eno najbolj fotogeničnih mest na svetu.

10. Santorini, Grčija
Zaradi kontrasta med belimi hišami in modrino morja ter neba Santorini velja za enega najbolj slikovitih grških otokov.

Fotografije: Bigstock

Preberite tudi


Komentarji