background image

Zdravilne rožice v bitki s prehladom


Zaradi muhastega vremena hitro staknemo prehlade in viroze. Proti njim se lahko borimo z domačimi zvarki iz zdravilnih rastlin s supermočmi.

Prihaja čas, ko majice in lahkotnejše jakne zamenjamo za debelejša oblačila, ki nas ščitijo pred mrazom. Dodamo še kapo in šal ter smo pripravljeni. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti na svoje zdravje in zaščito kože na obrazu. Vendar nas zaradi muhastega vremena lahko hitro kaj preseneti in že staknemo prehlad. Nato pa nastopijo naše babice z domačimi zvarki, ki jih pripravljajo iz številnih zdravilnih rastlin s supermočmi.

Da bi se približali superbabicam, smo v Palomi  skrbno izbrali velik spekter zdravilnih rožic z obilo pozitivnimi lastnostmi zdravilnih rastlin, ki jih dodajamo vašim najljubšim papirnatim robčkom Paloma sensitive care. Robčki so izdelani iz 100% celuloze iz kontroliranega PEFC porekla in so še posebej mehki za občutljivo kožo okoli nosu, ki je še posebej v tem hladnejšem času leta izpostavljen raznim dejavnikom. Tako si lahko izberete popolno kombinacijo za razdraženo kožo prehlajenega nosu. Prav tako je pridobljeni certifikat Dermatološko testirano dokaz odličnosti, ki vam zagotavlja vrhunsko kakovost in koži prijeten dotik.

Kamilica

Ta do 60 cm visoka cvetlica, ki se z drobnimi belo-rumenimi cvetovi razprostira po številnih poljih, njivah … Le kdo je ne pozna? Velja za eno najstarejših zdravilnih rastlin naših babic in je neprecenljiv dar narave. Najpomembnejši del kamilice so njeni cvetovi, saj iz njih nastanejo eterična olja, ki so glavna zdravilna snov kamilice. Sestavljena so iz alfa-bisabolola, ki ima protivnetne lastnosti in blaži krče ter zdravi razjede, in hamazulena, ki prav tako deluje protivnetno, ter še številne druge zdravilne sestavine. Sveže kamilično olje se obarva modro, saj vsebuje azulen, ki na nas deluje pomirjajoče. Kamilica je izredno vsestranska rastlina, saj je uporaba lahko zunanja kot tudi za notranje uživanje. Že več kot 100 let je izredno priljubljen kamiličen čaj, prav tako kopeli s kamiličnimi cvetovi in pa razni kamilični obkladki. Vse te pozitivne lastnosti kamilice so bile navdih za robčke Paloma sensitive care z nežnimi negovalnimi izvlečki kamilice, ki na naš vnet nos deluje pomirjajoče.

Sivka

Ali tudi vas misel na sivko popelje v sončne, tople kraje? Mogoče na prostrana polja v Provansi ali pa jo ima preprosto vaša babica na svojem vrtu? Ta zelo aromatična rastlina ima poleg zelo opojnega vonja, ki odganja mrčes, tudi številne pozitivne lastnosti. Njena uporaba je zelo razširjena - ne samo pri izdelkih za dom in nego, temveč tudi v zdravilne namene. Sivka vsebuje ogromno zelo cenjenega eteričnega olja, katere glavne sestavine so linalil acetat in linalol. Eterično olje sivke deluje kot naravni antibiotik, antiseptično, blaži različne bolečine ter pomirja in sprošča. Že v času starih Rimljanov so verjeli v pozitivne učinke sivke, dodajali so jo številnim kopelim, saj bi naj obnavljala kožo. Prav tako mnogi verjamejo, da pomaga pri nemirnem spancu oz. kot pomoč pri uspavanju. Če si želite omamnega vonja sivke, ki bo na vas deloval še posebej nežno in sproščujoče, so robčki Paloma sensitive care z izvlečki sivke prava izbira.

Timijan

Med vsemi rožicami je timijan verjetno manj znan. Ko pa nekdo reče materina dušica, pa takoj vsi vemo, za katero vrsto dišavnice gre. Timijan oz. materina dušica ima izredno aromatičen vonj, po limoni, in velik spekter uporabe. Uporabljamo ga tako v kuhinji kot dodatek k jedem ter tudi v zdravilni in negovalni namen. Najpogostejša sestavina timijanovega eteričnega olja je timol, ki deluje antiseptično. Uporaba timijanove zeli je še posebej priporočljiva pri vnetju dihalnih poti in želodčne sluznice. Med vsemi pozitivnimi učinki timijana sta najbolj poznani spodbujanje izkašljevanja ter pomirjanje kašlja. Ker pa pride s prehladom nadležen izcedek iz nosu, so robčki Paloma sensitive care z izvlečki timijana še kako pravšnji za vas.

Karitejevo maslo

Dandanes že vsi dodobra poznamo karitejevo maslo, ki je pravi čudež narave. Pridobiva se ga iz plodov drevesa karite, ki raste v Afriki. Njegova sestava je izredno bogata, saj vsebuje nenasičene maščobe, vitamin A, C, D in E ter alantoin. Vse te hranilne snovi izredno dobro vplivajo na vse tipe kože, še najbolj pa na suho in občutljivo. Lahko bi rekli, da je »strup v mali flaški«, saj je rešitelj pri večini težav s kožo, zdravjem ali lasmi. Ima izredno moč pri zaščiti, mehčanju in obnavljanju suhe, izsušene in občutljive kože. Ta čudež narave je bil tudi dodan robčkom Paloma sensitive care Shea Butter za vse tiste, ki si želimo kanček negovalnega pridiha.

Promocijsko sporočilo

Preberite tudi


Komentarji