background image

Zapeljiva postava do poletja


Vas ob pogledu na podobo v ogledalu zagrabi panika? Brez skrbi, naše vaje z žogo vam bodo pomagale polepšati postavo – in to v štirih tednih!

Za raven trebuh in izklesane roke

Začetni položaj: Roke naj bodo vzravnane, dlani imejte na tleh približno v širini ramen. Noge mirujejo na žogi, tako da telo in žoga tvorita most.

Izvedba: Počasi potegnite kolena k prsim, dokler se žoge ne dotikate le še z nožnimi prsti. Hrbet je med vajo iztegnjen, v križu se ne smete kriviti. Počasi in nadzorovano se vrnite v začetni položaj, tako da izravnate telo. Potrudite se izvesti tri serije po osem ponovitev na vsako stran.


Za izklesane roke

Začetni položaj: Usedite se na fitnes žogo, noge so plosko na tleh. Primite uteži tako, da vaši komolci ustvarijo pravi kot. Pri tem pazite, da bo vaš hrbet zravnan.

Izvedba: Sedaj dvignite roke nad glavo, da bodo v ravnem položaju. Nato jih počasi in nadzorovano spustite do začetnega položaja. Naredite tri serije po deset ponovitev.


Za napete noge

Začetni položaj: Stojte v razkoračenem položaju v širini bokov, roke so v predročenju, hrbet je ves čas vzravnan. Globoko vdihnite in pričnite!

Izvedba: Počasi se spuščajte v počep, dokler stegna ne bodo vzporedna s podlogo. Pete morajo ostati na tleh. Brez zadrževanja se počasi dvignite v začetni položaj. Med spuščanjem in dviganjem izdihnite. Naredite tri serije po osem ponovitev.

Za dvignjeno zadnjico

Začetni položaj: Lezite na hrbet, roki počivata ob telesu. Stopala postavite na žogo tako, da kolena upognete pod kotom 90 stopinj. Vdihnite in stopala potisnite v žogo ter z izdihom dvignite boke, da so ramena, boki in kolena poravnani.

Izvedba: Zadržite položaj, nato ob sproščenem dihanju nadzorovano spustite boke in jih ponovno dvignite. Za še večji učinek lahko vajo izvedete tudi tako, da dvignete boke, iztegnete noge in žogo zakotalite stran od telesa. Pri tem ravnotežje lovite na petah. Sedaj pokrčite kolena in primaknite žogo ter se postavite v začetni položaj. Naredite tri serije po osem ponovitev.

Fotografije: Bigstock
 

Preberite tudi


Komentarji