Domov Ustavite migrene na naraven način

Ustavite migrene na naraven način

Migrene prizadenejo do 20 odstotkov odraslih in so lahko zelo ne prijetne. Izognite se tabletam in poskusite katero izmed naravnih metod.

Pomagajo lahko zelišča

Beli vratič (Tanacetum parthenium) oz. materine drobtinice je zelišče, ki naj bi pomagalo preprečiti pojav migren, so pokazale študije. Učinkovit je zaradi aktivne sestavine partenolid, ki pomaga ublažiti mišične krče in ima protivnetno delovanje. Za zdravljenje migrenskih glavobolov se priporoča zaužiti 2-3 sveže liste na dan med obroki ali po njih.

Dodajte vitamine

Raziskave so pokazale, da lahko 400mg riboflavina (vitamin B2) dnevno nekaterim osebam pomaga zmanjšati pogostost in trajanje migren. Riboflavin najdemo v mleku, mesu, jajcih, oreščkih ter zeleni zelenjavi.

Povečajte vnos magnezija

Magnezij pomaga pri sproščanju živcev in mišic, pomanjkanje tega minerala pa se pogosto kaže v obliki glavobolov in migren. Poskrbite, da boste vsakodnevno v telo vnesli dovolj veliko količino – za odrasle osebe priporočeni dnevni odmerek (RDA) znaša 300 mg.

Akupunktura

Študije so pokazale, da lahko akupunktura pomaga zmanjšati pogostost in trajanje migrenskih glavobolov, vendar pa je za uspešnost zdravljenje potrebno prilagoditi posamezniku. O številu terapij in poteku zdravljenja se posvetujte s strokovnjaki.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi

Komentarji