Domov Osveščanje o pomenu preventivnih pregledov je vseživljenjsko

Osveščanje o pomenu preventivnih pregledov je vseživljenjsko

Z zgodnjim diagnosticiranjem je mogoče preprečiti kronične bolezni.

Današnje življenje zaznamujejo hiter tempo, pogoste stresne situacije, nepravilna prehrana in premalo gibanja. Pomembno je, da kljub temu ne pozabimo na skrb za zdravje in se zavedamo, da preventiva stane manj kot kurativa.
„Z zgodnjim diagnosticiranjem je mogoče preprečiti kronične bolezni, zato v naših ambulantah vrhunski strokovnjaki opravljajo tudi celovite preventivne preglede, kjer enega pacienta pregleda sedem zdravnikov. Preiskave v sklopu teh preventivnih pregledov izvedejo v prostorih našega medicinskega centra, rezultati pa so znani še isti dan,“ je povedal Simon Vrhunec, direktor Medicinskega centra Barsos, kjer dela več kot 50 zdravnikov specialistov.
Izobraževanja o zdravem načinu življenja bi se morala začeti sistematično že v vrtcu in se nato nadgrajevati. Osveščanje o pomenu preventivnih pregledov je vseživljenjsko.
„Preventivni pregledi so ključni pri ohranjanju zdravja in pravočasnemu ukrepanju v primeru odkritja prvih bolezenskih znakov,“ je strnil Vrhunec.
Da je preventiva pomembna, se med drugim zavedata tudi pevca Peter Grašo in Danijela Martinović, ki sta bila navdušena nad hitrimi rezultati.

Direktor Barsosa mag. Simon Vrhunec vsakemu odraslemu svetuje preventivni pregled enkrat letno.

 

Fotografije: Bigstock, arhiv Medicinskega centra Barsos

Preberite tudi

Komentarji