background image

Namesto luperkalije prebudite svoje notranje organe


Stari Rimljani so v februarju kot mesecu ljubezni navadno praznovali luperkalije. To je bil praznik, posvečen plodnosti in rodovitnosti, v okviru katerega so priredili posebno ljubezensko loterijo.

V skrinjici so zbirali imena deklet, potem pa so fantje žrebali med njimi. Fant in dekle, ki sta se tako našla, sta naslednje leto veljala za par. Listič z imenom svojega “Valentina” so si dekleta pripela na obleko in ga nosila še nekaj dni. V Rimskih termah, najsodobnejših slovenskih termah,  bodo v mesecu ljubezni v ospredje poleg ljubezni postavili še skrb za naše duševno in fizično zdravje. Danes obiskovalci Rimskih term, ki v objemu neokrnjene narave ležijo le 15 minut iz Celja, sicer ne žrebajo imen svojih potencialnih partnerjev, zato pa lahko izbirajo med številnimi načini preporoda in tako fizičnega kot tudi duhovnega razvajanja.

Poleg vikenda joge od petka, 8. februarja, do nedelje, 10. februarja, lahko pod budnim očesom terapevta vsak petek in ponedeljek prebudijo tudi svoje notranje organe. Vsak od njih ima svoj čas v dnevu in letu, ko je njegovo delovanje najbolj aktivno in ko miruje. Biološka ura notranjih organov nam prikazuje, kdaj je določen organ najbolj aktiven. Ob poznavanju te ure imamo priložnost, da določen organ prenovimo, se mu posvetimo in ga prebudimo. Če se želite skozi mesec ljubezni sprehoditi z odprtim srcem, bodite pozorni na svoje počutje vsak dan med 11. in 13. uro. To naj bo čas, ko si vzamete nekaj minut oddiha, se zazrete vase  in si naberete energijo za preostali del dneva.

Ko prebudimo svoje telo in v njem vzpostavimo harmonijo, lahko valentinovo bolj kakovostno delimo s svojo drugo polovico. V Rimskih termah so za vse zaljubljence pripravili Valentinov ples, ki bo v soboto, 16. februarja, z začetkom ob 19. uri. V À la carte restavraciji Sofija jim bodo postregli s 4 hodnim valentinovim menijem, nato pa jih v Kavarni princese Viktorije razvajali z živo glasbo, napoji ljubezni, največjimi ljubezenskimi uspešnicami in nastopom atraktivnega plesnega para.

Poleg neomejenega kopanja v termalnem bazenskem kompleksu z eno najbolj zdravilnih vod v Evropi, so v mesecu ljubezni za dragoceno preživljanje partnerskih trenutkov, pripravili tudi koktejle ljubezni, romantično večerjo in podaljšanem bivanju na dan odhoda. Vse za to, da bo ljubezenski oddih v Rimskih termah z več kot 2000-letno tradicijo, trajal čim dlje.

Rimske terme so najstarejše terme v Sloveniji, z več kot 2000-letno tradicijo. Sestavlja jih hotelski kompleks treh štirizvezdičnih hotelov, wellness centra in medicinskega centra. Že v 19. stoletju so veljale za prestižno letovišče, saj so jih obiskovali člani kraljevih družin iz vse Evrope. Danes so poznane kot ene najsodobnejših term v Sloveniji, z ločenimi bazeni za zdravstvene namene, vrhunskim referenčnim centrom za hrbtenico in historičnim delom vodnih nimf. Voda v termah ima zdravilni učinek in je med najbogatejšimi v Sloveniji. V Rimskih termah gostom nudijo številne sprostitvene in terapevtske programe bivanja. V programih poudarjajo preventivno skrb za zdravje in dobro počutje. Rimske terme so edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem. Več informacij na: www.rimske-terme.si/sl/.

Promocijsko sporočilo

Komentarji