Domov Najti ravnovesje po praznikih

Najti ravnovesje po praznikih

Načini za povrnitev energije

Upam, da sta praznike dobro izkoristili, si napolnili baterije in jih preživeli v dobri družbi. Preživeti čas s prijatelji in družino pomeni tudi čas, ko dobro jemo in se sladkamo. Še posebej med prazniki pozabimo na vse možne diete, ki smo se jih držali čez leto in se ne branimo vseh dobrot, ki nas pričakajo na praznični mizi. Le kako boste rekli NE potici, ki jo je samo za vas pripravljala babica in vam že par dni prej po telefono govorila kako vam jo bo spekla!? Težko se je upreti hrani in jesti manj, ko pa je toliko vsega na izbiro. Ja, prazniki so čas, ko ponavadi pojemo veliko več kot sicer. In s tem ni nič narobe, saj hrana in druženje vplivata na naše dobro počutje.

Vendar pa je tudi po praznikih potrebno telo spraviti nazaj v ravnovesje, zato sem za vas pripravila par načinov kako se vrniti nazaj na stare tirnice.

Pijte veliko tekočine

Med prazniki verjamem, da ste nekateri izmed vas pili veliko tekočine. Še posebej take z vsebnostjo alkoholaJ Kar seveda ni nič narobe v mejah normale vendar ne pozabite tudi na vodo. V prazničnih časih se poje kar veliko slane hrane, zato bo najbrž vaše telo tudi bolj dehidrirano kot ponavadi. Voda sestavlja dve tretjini telesne teže človeka in je zato ključna za pravilno delovanje našega telesa. Že blago pomanjkaje vode lahko zmanjša telesne sposobnosti in nas naredi bolj utrujene. Zato ne pozabite na vodo!

Šoping

Idealna aktivnost po praznični hrani je šoping. Čas, da skočite v bližnjo trgovino z živili in si napolnite hladinik z zdravimi stvarmi predvsem zelenjavo in sadnjem, da povrnemu telesu energijo. Med živila, ki so idealna ra razstrupljnaje sodiji šparglji, regrat, česen, ingver, limone, grenivke, repa, artičoke, brstični ohrovt itd.

Odpovejte se slabim navadam

Poskusite opustiti sladke prigrizke, alkoholne pijače in nezdrave malice. Prav tako se       poskusite izogniti mesu in mlečnim izdelkom, ki samo še bolj bremenijo vaše telo. Namesto tega raje posezite za hrano, bogato z vlakninami.

Napitki

Pripravite si utrezne napitke s katerimi boste izboljšali počutje in tudi prečistili svoje telo. Domača pripravljena limonada bo pospešila process ragradnje maščob in pripomogla pri razstrupitiv jeter. Pripravite si smoothie iz svežih ali zamrznjenih sesatavin in povrnite telesu vitamine in minerale za boljše počutje.

 

Komentarji