background image

Naj vas seneni nahod ne ustavi


Ali tudi vi že čutite pomlad v polnem razcvetu, saj vas muči senena mrzlica?

Seveda ste dobili že ogromno nasvetov, kako je v tem času za vas najbolje, da ostajate v zaprtih prostorih, vendar pa zaradi svoje športne narave tega resnično ne marate. Za vas imamo nekaj nasvetov, kako si lahko pri lajšanju alergij pomagate sami.

Domača lekarna

Domače gospodinje pravijo, da za vsako bolezen rož'ca raste. Tako je tudi z alergijami. Pomagate si lahko s čaji iz kolmeževe korenike, koprivinim čajem ali s čajem iz cvetov repike. Za zunanjo terapijo je primerno šentjanževo olje, vendar bodite pri njegovi uporabi pozorni, saj je veliko ljudi nanj občutljivih. Če ste nanj občutljivi, uporabite jabolčni kis, razredčen z vodo v razmerju 1:1.

Pravilna prehrana

V obdobju senene nahoda uživajte več tekočine, česna, vitamina A in beta karotena, vitamina C in E. Priporočamo redno uživanje jogurta, kislega mleka in kefirja.

Preventivno izpiranje nosne votline

Večina alergijskih reakcij se začne v nosu. Njegova naloga je filtriranje vdihnjenega zraku in vrtinčenje zraka okrog dlačic, v katere se ujamejo drobni delci. Te jim preprečujejo nadaljnjo pot v dihalne poti. Vendar nos učinkovito deluje le, kadar je čist in popolnoma funkcionalen. Kadar je naš nos poln drobnih delcev, so v njem ujeti tudi alergeni, ki povzročajo različne alergijske reakcije. Če je delovanje nosu oteženo, to vpliva na naša ušesa, sinuse in grlo ter povzroča razdraženost, glavobole, smrčanje, kašljanje in splošno slabo počutje.
Ker se največ alergenov v nosno votlino ujame prav med aktivnostjo na prostem, kot je tek, sprehod, pohodništvo in kolesarjenje, je takrat še posebno pomembno, da nosno votlino redno čistimo. Priporočamo vam, da s seboj vedno vzamete papirnate robčke Paloma Exclusive Be Active, ki so zaradi mehkih štirih plasti iz čiste celuloze odličen pripomoček za čiščenje nosu. S privlačnim dizajnom, ki spodbuja aktivno preživljanje prostega časa, bodo kmalu postali vaš pomočnik pri obvladovanju alergij, po drugi strani pa tudi motivator, ki vas bo k aktivnosti spodbujal vsak dan znova.

Fotografije: Bigstock, Paloma

Promocijsko sporočilo

Preberite tudi


Komentarji