Domov Ivana Trump in Armand Assante dioptrijo lasersko odpravila v Kliniki Svjetlost

Ivana Trump in Armand Assante dioptrijo lasersko odpravila v Kliniki Svjetlost

Laserska operacija oči je kirurški postopek, ki s hladnim žarkom svetlobe nežno preoblikuje roženico in tako izboljša vid.

»Zame je velika čast, da si imena, kot so Cassandra Gava, Ivana Trump, Franco Nero in Armand Assante, ki bi lahko operacijo opravili kjerkoli na svetu, izberejo našo kliniko. To je dokaz, da imamo vrhunsko tehnologijo, strokoven kader in storitve, s katerimi brez težav konkuriramo Združenim državam Amerike,« je poudaril prof. dr. Nikica Gabrić, direktor Klinike Svjetlost, kjer do konca letošnjega leta poteka že tradicionalna akcija za lasersko odpravo dioptrije.   

Laserska operacija oči je kirurški postopek, ki s hladnim žarkom svetlobe nežno preoblikuje roženico in tako izboljša vid. S tem oko pravilno fokusira svetlobne žarke na mrežnico. Največje zadovoljstvo, ki ga prinese laserska odprava dioptrije, je povrnitev ostrega vida. Večina ljudi, ki se odloči za takšno operacijo, po posegu vidi najmanj stoodstotno. Metod je glede na tehnologijo posega in vrsto laserja več. Laser dioptrijo odstrani trajno. Če imate strah pred operacijo, vam bo zdravnik pomagal, da se ga enostavno znebite. »Tudi k nam se oglasi veliko pacientov s podobnimi težavami, vendar ko vidijo, da je operacija zanesljiva in praktično ne more iti prav nič narobe, se pomirijo,« je pojasnil prof. dr. Nikica Gabrić.

Laserska odprava dioptrije traja med 5 in 10 minut za eno oko, odvisno od metode. Izvaja z anestezijo s kapljicami in je popolnoma neboleče. Oko se med operacijo drži odprto s pomočjo posebnega držala za veke, da pacient lahko neovirano utripa z vekami. Pacient je med operacijo buden, vid pa usmeri proti zeleni fiksacijski lučki.

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić pred več kot 20 leti, je največja klinika na jugovzhodnem delu Evrope in ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, vrhunske operacijske dvorane, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik v tujini, katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije. Do danes so opravili več kot 125.000 posegov na očeh.

Na fotografiji: Tudi Ivana Trump je svoje oči zaupala prof. dr. Nikici Gabriću in Kliniki Svjetlost

Promocijsko sporočilo

Preberite tudi

Komentarji