Domov Psihologija Ženske privlači smisel za humor

Ženske privlači smisel za humor

Moški, pozabite na oguljene osvajalske fraze in raje osvežite svoj repertoar šal. Osvojili jo boste namreč s humorjem ...

Ko se dva neznanca spoznata, je večja verjetnost, da bo ženska zainteresirana za zvezo, večkrat kot se moški trudi biti smešen in večkrat ko se ženska na to odzove s smehom, so ugotovili v študiji, opravljeni na Univerzi v Kansasu leta 2015.

Da bi ugotovil, kako moški humor vpliva na privlačnost ženskam, je Jeffrey Hall, profesor komunikologije, v študiji združil 51 parov samskih, heteroseksualnih študentov, ki se med seboj niso poznali. Pari so sami sedeli v sobi in se pogovarjali 10 minut, nato pa izpolnili anketni vprašalnik.

Rezultati niso pokazali, kateri spol se je večkrat trudil biti smešen, pokazalo pa se je, da večkrat kot se je moški trudil nasmejati žensko in večkrat kot se je le-ta odzvala, večja je bila možnost, da je bila romantično zainteresirana. Obratno ni veljalo za ženske, ki so se trudile biti smešne. Študija je pokazala tudi, da so bili pari bolj zainteresirani en za drugega, ko sta se smejala skupaj.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji