Domov Zakaj želimo po končani zvezi spremeniti svoj videz?

Zakaj želimo po končani zvezi spremeniti svoj videz?

Ste si po končani zvezi dali odstriči dobršen del svojih dolgih las ali jih iz temne barve pobarvali na platinasto blond? Strokovnjaki razkrivajo, zakaj se to dogaja.

Vsi smo že okusili grenkobo razpadle zveze in vseh čustev, ki sodijo zraven. Žalost, razočaranje, pogosto tudi jeza, nato pa se pojavi še nenadna želja, da bi popolnoma spremenili svojo pričesko. Medtem ko vsa čustva, ki nas v tem obdobju prevevajo, povsem razumemo, nam nikoli ni bilo čisto jasno, zakaj je želja po nenadni spremembi videza del prebolevanja.

Verjeli ali ne, kot večina stvari v naši življenjih, ima tudi to svoj razlog in smisel. Gre za popolnoma logično razlago, zakaj se naenkrat želimo posloviti od večine svojih las, na katero pa v času po koncu zveze seveda sploh ne pomislimo. Ko se počutimo slabo, je povsem naravno, da želimo spremeniti svoj zunanji videz, saj s tem podzavestno upamo, da bomo spremenili tudi notranje počutje, pravijo psihologi.

Naj gre za izgubo nekaj (odvečnih) kilogramov, novo odkrito obsedenost z rdečo šminko ali lakom, ali kratko pričesko, na katero pred mesecem niti pomislili ne bi upali, sprememba videza lahko deluje kot odvračanje pozornosti od novo nastale situacije in sredstvo za uspešno obvladovanje le-te. Še posebej katarzično lahko po koncu zveze občutimo drastično striženje las – kot da smo odstrigli odvečno težo in se počutimo lažje in bolj svobodno.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji