Domov Zakaj seksate manj pogosto kot včasih

Zakaj seksate manj pogosto kot včasih

Sedem najpogostejših razlogov, zakaj seksate manj pogosto kot včasih … in zakaj strokovnjaki menijo, da s tem ni nič narobe.

Obstaja sedem temeljnih razlogov, zakaj pari v dolgotrajnih zvezah nehajo imeti spolne odnose, in ne pomenijo nujno, da je vaša zveza obsojena na propad. Kateri od teh ubijalcev strasti je prevzel vajin odnos?

#1 Imata preveč obveznosti

Seks? Res? Med vožnjami v šolo, službo, kuhanjem kosila ali večerje, razvažanjem otrok na različne dejavnosti, sprehajanjem psa, obiski pri sorodnikih, urejanjem doma … imata več kot dovolj obveznosti. Srečna sta, če vama uspe sesti za pet minut in takrat je zapeljevanje resnično na zadnjem mestu. To zahteva energijo, ki je preprosto nimata, saj sta enostavno preveč zaposlena.

#2 Vajina libida nista usklajena

Nekoč vas je 'napadel' v trenutku, ko ste stopili skozi vrata, zdaj pa se vam zdi, da vas je partner nazadnje poželjivo pogledal, ko ste iz pečice vzeli sveže pečeno pico. Ali pa si on morda nenehno želi seksa, vas pa njegovi namigi odvračajo? Zaradi nekompatibilnosti libidov se ena polovica para običajno počuti zavrnjeno ali celo omahuje, da bi sploh predlagala spolne odnose.

#3 Facebook!

Pravijo jim družbena omrežja, a prav nič družabnega ni na tem, da smo 24 ur na dan priklopljeni na splet, še manj pa je to početje seksi. Pravzaprav je nazadnje, ko je partner namigoval na seks, medtem ko ste preverjali svojo časovnico, vaš telefon za las zgrešil njegovo glavo. Res pa je, da ste v tistem trenutku gledali video mladička pande in je šlo za zelo poseben trenutek, zato za svoja dejanja pač ne morete odgovarjati.

#4 Serije in filme gledata v postelji

Tablični računalniki in skoraj neomejen dostop do serij in filmov so naenkrat postali tretja oseba v ljubezenskih razmerjih. Začelo se je popolnoma nedolžno, zdaj pa o seksu sploh ne razmišljate več, ne spite (ali spite veliko manj, ker je res treba pogledati še en del najljubše serije), prepirata pa se vedno več. In nikakor mu ne morete oprostiti, da je prvo sezono Stranger Things začel gledati brez vas.

#5 Nikoli nista sama

Dejstvo, ki je znano vsem staršem – ko imaš enkrat otroke, so VEDNO nekje v bližini. Ko že misliš, da je zrak čist, se pojavijo od nekod. 'Mami, ne morem spati', 'Mami, udarila me je', 'Mami, ne najdem šolske torbe', 'Mami, zakaj si še vedno v postelji?', 'Kaj ati dela pod odejo?', 'Mami, kaj je bil ta zvok?'Tudi vi resno razmišljate, da bi otroke poslali na dolge počitnice k babici?

#6 Od kod se je vzela … ta maščoba?

Vsi smo že to doživeli: obremenjujemo se z delom telesa, ki je kar naenkrat bolj obsežen in tresoč, kot je bil nekoč, ali pa smo zaskrbljeni, ker se sploh ne spomnimo zadnjega obiska pri kozmetičarki. Res bi že bil čas za voskanje in pedikuro ... Naše misli nas lahko zelo uspešno odvrnejo od tega, da bi se počutili seksi in nas hitro popeljejo nazaj v udobno pižamo.

#7 Raje bi si privoščili kopel

Za vami je dolg dan, bolijo vas mišice in vse, kar si želite, je izklopiti možgane in uživati v času zase, pa naj gre za sproščanje med mehurčki, branje knjige ali ogled zadnjega dela Talentov v belem

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji