Domov Vibrator lahko izboljša vajino spolno življenje

Vibrator lahko izboljša vajino spolno življenje

Vibrator je najbolj priljubljena seks igračka, v nasprotju s prepričanjem pa ga ne uporabljajo samo samske ženske. Parom lahko celo izboljša spolno življenje.

Vibrator že dolgo ni več seks igračka, skrita v predalu nočne omarice številnih samskih žensk. Ko so o vibratorju v prvi sezoni serije Seks v mestu leta 1998 junakinje prvič odkrito spregovorile na televiziji, se je pričela prava revolucija. Pričel se je odkrit pogovor in počasi so ženske začele ugotavljati, da je lastno spolno zadovoljstvo pomemben del življenja, spolne igračke pa so iz tabuja postale vedno bolj vroča tema in še bolj vroča roba. Industrija igrač za odrasle je iz nišne postala velika velesila, v kateri se letno obračajo milijarde.

Debby Herbenick je v raziskavi leta 2010, v kateri je sodelovalo 2.000 žensk, odkrila, da jih več kot polovica pri samozadovoljevanju uporablja vibrator. In kljub temu da vibrator velja za pripomoček pri solo užitkih, je kar 41 % žensk priznalo, da so vibrator uporabljale tudi pri predigri s partnerjem, 37 % pa ga je uporabljalo tudi med samim spolnim odnosom. V MiddlesexMD raziskavi iz leta 2016 pa so odkrili, da se je uporaba vibratorjev še povečala. Približno 80 % žensk, mlajših od 60 let, je vibrator samostojno uporabljalo vsaj 'redko', več kot polovica pa ga je uporabljala tudi s partnerjem.

Zakaj uporabljati vibrator?

V primerjavi z ženskami, ki vibratorja nikoli niso uporabljale ali ga niso uporabile v zadnjem času, imajo ženske, ki so uporabile vibrator v zadnjih nekaj mesecih, povečano poželenje, vzburjenost in lubrikacijo. S povečanim užitkom se namreč poveča tudi poželenje. Te ženske pa niso le bolj zadovoljene, temveč imajo med spolnim odnosom tudi manj bolečin in več orgazmov. To je dokaz, da uporaba erotičnih pripomočkov (še posebej vibratorjev) ne zmanjša zanimanja za in uživanja v seksu, temveč ga celo poveča.

Zakaj uporabljati vibrator s partnerjem?

Mnogi moški se ob omembi uporabe vibratorja počutijo ogrožene, a so skrbi popolnoma odveč. Vibratorji niso nadomestilo za partnerja. Ob samostojni uporabi lahko vibrator poveča željo po seksu s partnerjem, ob uporabi med seksom pa lahko olajša doseganje orgazma oziroma ga celo zagotovi (še posebej pri ženskah, ki ga pri samem spolnem odnosu sicer težje dosežejo).

Dejansko ni potrebno izbirati med partnerjem in vibratorjem – odločite se lahko za zabaven trojček, ki bo zadovoljil oba! Zmotno je namreč mišljenje, da je vibrator namenjen le ženskam. Vibracije lahko čudovito spolno izkušnjo in izboljšanje spolnega življenja nudijo obema, vibrator pa lahko pomaga tudi pri nekaterih spolnih težavah.

Ženskam, ki trpijo za anorgazmijo, motnjo zaradi katere ne dosežejo orgazma niti ob zadostni spolni stimulaciji, lahko uporaba vibratorja zelo koristi, seks igračke pa lahko pomagajo moškim doživeti orgazem, tudi če ne morejo doseči erekcije. Ko se moški starajo in se to prične kazati tudi v delovanju spolnih organov, lahko erotični pripomočki postanejo ključni del (zadovoljive) spolne izkušnje.

Odkrijte erogene cone, za katere niste vedeli, da obstajajo

MysteryVibe Crescendo je popolnoma upogljiv vibrator, ki se prilagaja vsaki obliki telesa. Je popolnoma prilagodljiv, fleksibilen in celo vodoodporen. Je resnično univerzalen in unisex - ženske, moški, samski in pari naravnost obožujejo spoznavanje svojega intimnega prostora v kar 55 državah po svetu.

Vibrator je primeren za vse, ne glede na spol ali spolno usmerjenost, s pomočjo nagrajene pametne aplikacije pa vam v spalnici z njim nikoli ne bo dolgčas. Ustvarite svoje lastne vibracije, spoznajte nadzor v živo in prenesite mnoge nove, že ustvarjene vzorce - vse popolnoma brezplačno.

Fotografije: BigStock, MysteryVibe 

Preberite tudi

Komentarji