Domov Vas vaše odločitve utrujajo?

Vas vaše odločitve utrujajo?

Vsakodnevno smo soočeni z odločitvami; od najmanjših do velikih, ki lahko spremenijo naše življenje. Mnogi pa imamo še vedno težave z dejanskim odločanjem …

Sprejemanje odločitev vzame veliko časa in je pogosto zelo stresno, lahko pa vodi tudi do utrujenosti od odločanja. Z odločanjem porabite toliko energije, da so lahko odločitve, ki jih sprejmete kasneje v dnevu, še hujše. Trik je v tem, da v vsako težavo investirate ravno pravo količino premisleka – ne preveč in ne premalo. Zelo enostavno se namreč ujamete dolgotrajno razglabljanje samih s sabo in upate na popolno rešitev, ko bi zadostovala že najbolj preprosta.

Kako enostavneje sprejemati odločitve?

Uporabite metodo metanja kovanca

To pa ne pomeni, da svojo odločitev prepustite usodi. Ko ste soočeni z veliko dilemo, eno odločitev pripišite eni strani kovanca, drugo pa drugi strani in kovanec vrzite v zrak … A ne poglejte, na katero stran je pristal. Vprašajte se, na kateri izid ste potiho upali in našli boste svojo odločitev!

Vprašajte za nasvet

Pogosto mislimo, da smo edinstveni in da se določene težave pojavljajo le pri nas, a temu dejansko ni tako. Pogosto boste najboljšo odločitev sprejeli po pogovoru z nekom, ki se je soočal s podobno situacijo kot vi.

Uporabite tehniko potovanja v času

Predstavljajte si, da ste v prihodnosti. Bo ta odločitev še pomembna leto kasneje? Če ne, ni vredno, da zanjo zapravite veliko časa in energije. Če vaša odločitev čez en mesec ali en teden ne bo več pomembna, je vseeno, kako se odločite. Ni vredno skrbi.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji