Domov Spopadite se stresom praznikov

Spopadite se stresom praznikov

Kako se spopasti s stresom najbolj napornega meseca v letu?

Težava: Zabave so vas popolnoma izčrpale

Mesec neštetih zaključkov, zabav in drugih praznovanj je skoraj mimo in večino od nas že močno načenja stres. Dolgoročen stres lahko uničujoče deluje na vašo prebavo, imunski sistem, pa tudi mentalno zdravje. Ključnega pomena so pavze. Ta zadnji teden si morate obvezno vzeti nekaj premora, da ne boste še pred Silvestrovim omagali in novo leto pričakali v postelji.

Poskusite se čim bolj držati svojega normalnega urnika – običajna nega telesa, masaže, obisk savne, vadba pilatesa, večer pred televizijskim zaslonom ob gledanju najljubše serije … Vse to vam bo pomagalo okrepiti sistem, da se boste lažje borili z vsem stresom, ki ga december prinaša s seboj.

Težava: Z družino vedno premlevate iste prepire

Če boste praznike preživeli v širšem družinskem krogu, obstaja velika verjetnost, da bodo na plan ponovno privrele stare zamere ali že večkrat ponovljeni razgreti pogovori, ki vodijo do prepirov. Namesto, da bi svojemu tastu letos ponovno razlagali, da globalno segrevanje ni le mit, ko bo trdil, da dejansko ne obstaja, ga poskusite poslušati in čim manj obsojati. Ko pričnete poslušati in poskušate razumeti drugo osebo, naenkrat ni več potrebe po prepiranju. To prelomi začarani krog in kmalu boste prešli na drugo temo pogovorov.

Težava: Drevešček zaseda celo dnevno sobo

Pospravite police in ostale površine okrog drevesca. Majhne predmete, ki jih ne potrebujete (na primer okvirje, vaze, različne okraske) pospravite v prazne škatle božičnih okraskov. Večjo opremo, ki je v napoto, umaknite v drugo sobo ali pa jo podarite. Uporabite to kot razlog, da odstranite odvečne stvari iz svojih prostorov in življenja. Tako boste v leto 2020 stopili bolj brezskrbno.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji