Domov Skrbno skriti triki zadovoljstva v spolnosti za oba

Skrbno skriti triki zadovoljstva v spolnosti za oba

Najverjetneje vam je že dolgo jasno, da tisto, kar nek par podžge do ekstremov, pri drugem nima niti učinka mokre vžigalice. Vseeno pa na nek način vsi sledimo nekim starim pravilom v postelji – na primer, da je prvi korak vedno njegova naloga ali da morata biti čisto vsakič oba seksualna dinamita.

Če se boste oklepali starih 'modrosti', boste zamudili celo vrsto novih erotičnih in čustvenih izkušenj. Zato bomo tokrat razbili nekaj mitov in predstavili nekoliko bolj fleksibilen pristop do užitka.

Staro prepričanje: Najboljši seks traja več ur.
Novo dejstvo: Odličen seks je lahko tako kratek (ali dolg), kot vam odgovarja.

Krasno bi bilo, če bi si lahko vsakič, ko nas zgrabi, privoščili popolno vzdušje in nekaj ur časa brez motenj za maratonski seks, kajne? A kaj, ko je življenje vse prepogosto napoti. Zato vam priporočamo, da zgrabite vsako razpoložljivo priložnost. Hiter seks je lahko neverjeten. Deset minut, preden se otroci vrnejo iz šole, petnajst, preden prispejo gostje … Pravi izziv je seveda v tem, da postane hiter seks tudi zadovoljujoč. Kadar ženske masturbirajo, pogosto zelo hitro doživijo orgazem in ni razloga, da tega ne bi dosegle tudi med spolnim odnosom. Če želite hitro doseči vrhunec, je pomembno dvoje: najprej poskrbite, da boste pošteno vzburjeni. Fantazirajte in podžgite svoj libido že prej, tako da vam ne bo treba daleč, ko se bo akcija enkrat začela. In drugič: ne bojte se prevzeti pobude in narediti vsega, za kar veste, da vas bo hitro popeljalo do orgazma – izberite sebi najljubši položaj, uporabite prste ali vibrator ali njegove roke položite točno tja, kjer jih želite.

Alternativa: intervalni seks. Pravzaprav gre za dolgi seks, razbit na drobce čez cel dan. Ponudil vam bo vse prednosti počasnega ljubljenja, a ga boste dejansko lahko stlačili v še tako zaseden urnik. Začnite zjutraj s strastnim poljubljanjem, kasneje najdite nekaj minut za božanje in dotikanje, zvečer pa boste več kot pripravljeni na besni finale.


Staro prepričanje: On mora narediti prvi korak.
Novo dejstvo: Včasih je prav, da ga naskočite.

Kljub seksualni revoluciji, ko se je končno razvedelo, da ženske dejansko uživajo v seksu, še vedno velja neko splošno pravilo, da je zapeljevanje delo moškega. Ženske se namreč bojijo, da bi se partnerjem zdele preveč agresivne. Za nameček pa nam še kako godi občutek, da smo zaželene in poželjive. A je zdaj čas, da to s pajčevinami prepredeno pravilo končno položimo v vse prej kot prerani grob. Drage dame, vaš partner si na smrt želi, da bi kdaj prevzele pobudo. Moškim je všeč, kadar ženske vodijo igro. V dobi po Seksu v mestu pravzaprav to celo pričakujejo.

Kadar same vzamete vajeti v roke, lahko zamenjava vlog vašemu spolnemu življenju da turbo pospešek in je lahko pravo erotično prebujenje.

Dodatna prednost: Prevzemanje vajeti v spalnici lahko sproži tudi več samozavesti izven nje.


Staro prepričanje: Fantazije spadajo v vašo glavo.
Novo dejstvo: Izmenjava fantazij je lahko odličen način za utrjevanje vezi s partnerjem v spalnici in izven nje.

Poredne misli smo nekako vajeni skrivati za zaklenjenimi vrati trezorja med svojimi ušesi. Ljudi skrbi, da jih bodo drugi obsojali: 'Sem normalen? Bo mislila, da sem pokvarjen?' Izmenjava fantazij pa lahko spodbodi vaš libido in oba odpre za preizkušanje česa novega, hkrati pa je seveda izjemen način za spodbujanje resnične intimnosti in zaupanja.

Ubeseditev skrivnih želja je lahko strašljiva, ne glede na to, kako blizu sta si s partnerjem, zato predlagamo, da začnete s skupnim branjem in gledanjem erotike ter pogovorom o tistem, kar vas vzburja in kaj odbija. Ko se boste lahko brez težav pogovarjali o tistem, kar vas vzburja pri tujih fantazijah, boste lahko začeli raziskovati lastne. Če vam je neprijetno opisovati specifična dejanja, poskusite govoriti o občutkih, ki vas vzburjajo: občutek njegovih rok na vaši koži, njegova topla sapa na vašem vratu, kako ste se v objemu nežnega vetrca na zadnjem dopustu počutili sproščeno in čutno. Fantaziranje ni razpredanje o porednih scenah, v katerih sta glavna akterja seksi vodovodar in pohotna gospodinja. Tudi dotiki, zvoki in spomini lahko zbudijo spolne asociacije.

Seveda pa lahko sestavljate tudi cele scenarije, zakaj pa ne – in počnite to v dvoje. Začnite pripovedovati zgodbo, na primer, kako lepo bi bilo, če bi lahko ležala pod senčnikom na samotni plaži, in prepustite nadaljevanje partnerju, nato pa gradita s te točke.

Staro prepričanje: Seks = spolni odnos
Novo dejstvo: Seks je lahko karkoli – strastno poljubljanje, božanje in dotikanje in tako naprej.

Konvencionalno prepričanje je, da je nesmiselno hoditi ritensko in se zadovoljiti s poljubi in dotiki, ko greste enkrat do konca. Nekako smo prepričani, da je 'pravi' seks spolni odnos s penetracijo, pri katerem doživite orgazem. Že sam termin 'predigra' daje slutiti, da bo tisto pravo komaj sledilo. Dandanes pa vse več parov odkriva, da seks ni samo goli spolni odnos, temveč vsak dotik, ki vas vzburi. Če vsakič drvite proti ciljni črti, sami sebe prikrajšate za celo vrsto izjemnih seksualnih izkušenj. Raje se osredotočite na samo pot, na vse, kar vas vzburja in ob čemer se dobro počutite, namesto da samo čakate na končno eksplozijo.

Moderni princip: Orgazem je orgazem, ne glede na to, kako ga dosežete. Ne nasedajte idejam, da boste najboljši vrhunec dosegli samo med spolnim odnosom. Prepustite se oralnemu seksu ali ročni stimulaciji in preprosto uživajte – če boste pri tem doživeli orgazem, toliko bolje.


Staro prepričanje: Oba partnerja morata biti enako aktivna v postelji.
Novo dejstvo: Včasih je dobro prepustiti nadzor – ali ga popolnoma prevzeti.

Drži, da bi moral seks nuditi enako zadovoljstvo obema partnerjema, in prav tako drži, da je moškim všeč, če prevzamete aktivno vlogo v svojem užitku. To pa še ne pomeni, da mora biti vsako ljubljenje vedno 50:50. Včasih ste mogoče preprosto preveč utrujeni, da bi lahko bili energični, ne pa tudi za vsaj nekaj minut užitkov. Še pomembneje pa je, da se boste s predajanjem vajeti iz enih rok v druge nehali obremenjevati s skupnimi orgazmi in se boste začeli osredotočati na čisti užitek. Če nadzor popolnoma prepustite partnerju, vam ni treba skrbeti, kaj bi naj naredili ali kaj bi se naj zgodilo v naslednji minuti. Živite lahko v trenutku in samo čutite. In ko sami prevzamete pobudo, partnerja razbremenite pritiska, da mora biti dober v postelji, kar je lahko pogosto zelo stresno zanj.

Popolno prepuščanje nadzora pa je lahko pogosto težko. Ženske so pogosto tako osredotočene na dajanje, da je lahko sprejemanje pravi izziv. Moški pogosto razmišljajo tako: 'Rad bi jo preprosto zadovoljil, ne želim, da bi bil vedno jaz v središču pozornosti.' In če se boste predali, so lahko rezultati neverjetni.


Staro prepričanje: Poročeni pari morajo dobro vedeti, kako čisto vsakič zadovoljiti partnerja.
Novo dejstvo: Vaše erogene cone in želje se bodo z leti spreminjale, zato ne nehajte odkrivati!

Logično se zdi, da po milijonu spolnih odnosov že poznate prava stikala svojega partnerja in dobro veste, kaj ga vzburja. Čar seksa pa je v tem, da se želje in razpoloženja spreminjajo iz dneva v dan, iz leta v leto. To pa seveda pomeni, da se ne smete oklepati starih navad, če želite dober seks – kar je za dolgoletne partnerje včasih problematično.

Dober trik: Prisezite si, da istega trika ne boste uporabili dvakrat zapored. To lahko na primer dosežete tako, da se pri vsakem skoku v posteljo osredotočite na drug del telesa. Na tak način boste verjetno odkrili celo vrsto novih erogenih con svojega partnerja – in obratno. Spremljanje spreminjajočih se potreb obeh vaju bo zbližalo tako v spalnici kot tudi v vsakdanjem življenju. Najboljše pri tem pa je, da se bosta vsakič znova na novo spoznavala – in na novo pisala svoj seksualni scenarij.

Fotografije: Profimedia

Komentarji