Domov Prednosti introvertiranih oseb

Prednosti introvertiranih oseb

Introvertirani, tihi ljudje so na prvi pogled morda neopazni, a pridejo do izraza v zapletenih družbenih situacijah in kompleksnih težavah.

Previdnost Namesto nepremišljenega ravnanja tihi ljudje zelo natančno opazujejo in se odzovejo taktno in preudarno, zato so pametni pogajalci in spretni diplomati.

Globina Introvertirani nikoli ne bodo središče zabave, zato pa bodo vodili intenzivne pogovore s posamezniki, pozorno prisluhnili in z občutkom  izluščili, kaj je sogovorniku res pomembno.

Vztrajnost Tisto, kar je tihim ljudem pomembno, dobi in si zasluži njihovo celotno pozornost. Odlično! Le kako drugače bi iz tihe, plahe Heidemarie Jiline Sander iz Wesselburna v Nemčiji nastala znana modna oblikovalka Jil Sander?

Notranji mir Medtem ko se ekstrovertirani v miru in tišini počutijo neprijetno, je ta za tihe ljudi užitek. Lažje najdejo pot do meditacije, njihov notranji mir ustvari jasnino, spodbuja pozitivno razmišljanje in izostri pogled na bistvene stvari.

Analitično razmišljanje Tihi ljudje radi raziskujejo. Jasen razum jim pomaga učinkovito rešiti težave in dekodirati kompleksne zveze. Tako je Albert Einstein iznašel teorijo relativnosti.

Neodvisnost Ekstrovertiranim zunanje ocene veliko pomenijo. Pogosteje, kot jih nekdo 'povšečka' na facebooku, toliko bolje se počutijo. Neodvisnost od zunanjih dejavnikov je bistveno drugačna – kakšna, to vam bodo pokazali introvertirani. Ti se požvižgajo na mnenje drugih, stojijo za svojim slogom in delajo tisto, kar se jim zdi prav. 

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji