Domov Partnerski izziv: najboljša vzgoja otrok

Partnerski izziv: najboljša vzgoja otrok

Se vedno prepirata o najboljši vzgoji vajinih otrok? Mi imamo odgovore, kako se s to težavo spopasti ...

Povsem običajno je, da se vajini načini vzgoje razlikujejo in s tem ni pravzaprav nič narobe. Oba imata prednosti in slabosti, ki jih drugi starš uravnovesi, poleg tega lahko razlikovanje v vzgoji otroka na več načinov pripravi na medosebne razlike v šoli in kasneje v službi.

Vzemite si čas in skupaj s partnerjem oblikujte vzgojni načrt, ki ustreza obema. Pričnita s tem, da en drugemu priznata prednosti, ki jih imata kot posameznik in starš. Osredotočita se na doseganje kompromisa v najbolj spornih točkah – odhod otrok v posteljo, trajanje gledanja televizije, nezdrava hrana … Ne prerekajte se, kdo ima prav in kdo ne. Osredotočita se na eno zadevo naenkrat.

Če se težave z razliko v vzgoji pojavijo pred otrokom, poskušajta podpirati eden drugega pri sprejemanju odločitev in se o razlikah pogovorita kasneje, brez prisotnosti otroka.

Nasvet +

* Nikoli ne kritizirajte partnerjevih vzgojnih metod pred otroki.

* Poiščite in se strinjajte z nekaterimi pričakovanji, o katerih se ne bosta pogajala, na primer skupni družinski obroki ali nič televizije ali računalnika po večerji. Če bosta poiskala skupne točke vzgoje, se bosta lažje počutila bolj enotno kot starša.

* Preživita nekaj časa skupaj brez otrok. Spomnita se, da uživata v družbi eden drugega in da sta bila zabaven, ljubeč par, preden sta imela otroke.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji