Domov Partner si seksa želi veliko bolj kot jaz

Partner si seksa želi veliko bolj kot jaz

Razlike v poželenju so v dolgotrajnih razmerjih pogoste, na obeh straneh pa se lahko pojavljajo občutki krivde, žalosti in zamere. Preprečite jih!

Imejta spoštljiv pogovor

Povejta si, kako se počutita. Možnosti za prizadetost so velike, zato bodite prijazni in ne krivite ali kritizirajte eden drugega. Če ste vi tisti z nižjim libidom, se boste morda počutili, da ste pod pritiskom in vam ne bo do izkazovanja naklonjenosti. Vaš partner se lahko počuti zamerljivo in ima najverjetneje že izoblikovano teorijo, zakaj si ne želite spolnih odnosov z njim: 'Verjetno je ne privlačim več', 'Zagotovo me vara', 'Morda pa je lezbijka'. Razložite mu, kaj vpliva na vaš libido.

Da bi ponovno vzpostavili intimnost in bližino, s skupnimi močmi razvijta strategije, s pomočjo katerih bosta zadovoljila potrebe obeh. Osebi z nižjim libidom lahko pomaga tudi prepoznavanje koristi, ki jih ima seks – na primer po njem se dobro počutite, je zdravo za telo, vaš partner je naslednji dan srečnejši in bolj prijazen.

Počnite stvari, ki vas lahko razvnamejo. Na primer, lepo skrbite za svoje telo, razmišljajte o seksu, skupaj si privoščita kopel ali kozarec vina po večerji. Ne pozabite tudi, da ženske potrebujejo čustveno intimnost, da so bolj pripravljene za telesno intimnost, medtem ko moški potrebujejo telesno intimnost, da so pripravljeni za čustveno.

Nasvet +

→ O težavah v spolnosti nikoli ne razpravljajta v spalnici.

→ Resnično poslušajte in sprejmite, kar vam partner govori.

→ Naj bo seks vaša prva stvar na seznamu opravil.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji