Domov Psihologija Nesebičnost je privlačna

Nesebičnost je privlačna

Je dobrota res sirota? Ne, pravijo raziskovalci, ki so dokazali, da so osebe, ki pomagajo drugim, bolj privlačne nasprotnemu spolu.

Prijaznost do drugih, prostovoljstvo in dobrodelnost vam lahko pomagajo pri osvajalskih podvigih, so ugotovili v novi raziskavi, objavljeni v British Journal of Psychology.

Raziskovalci so približno 800 oseb spraševali o njihovih zvezah ter nagnjenju k pomaganju drugim, darovanju v dobrodelne namene, darovanju krvi, pomoči neznancem itd. Ugotovili so, da so osebe, ki se obnašajo nesebično, nasprotnemu spolu bolj privlačne, prav tako pa imajo več spolnih partnerjev in pogostejše spolne odnose. Tudi ko so pri rezultatih upoštevali še starost in osebnost, so nesebične osebe bile uspešnejše v zvezah in spolnosti.

V študiji so ugotovili, da je nesebičnost izjemno zaželena odlika pri obeh spolih, a bolj vpliva na moške in njihova razmerja ter spolnost kot na ženske. Očitno se ženske ne moremo upreti moškemu, ki skrbi za brezdomne mucke ali pomaga starejši gospe prečkati cesto.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji