Domov Nehajte se jeziti na partnerjeve sorodnike

Nehajte se jeziti na partnerjeve sorodnike

Se vam zdi, da sorodniki nenehno obvladujejo vašega partnerja in posegajo v vajin skupni čas? Mi imamo rešitev, kako se s to težavo spopasti ...

Njegova družina bo v vašem življenju ostala, dokler bosta skupaj, zato ne odlašajte z reševanjem težav, ki jih imate z njimi. Ko boste partnerju odkrito povedali, kaj vas moti, boste čutili tudi manj jeze do njega in sorodnikov.

Spomnite se, da ste vi odraščali z drugačnimi vrednotami, obnašanjem in mejami, in da do tega, kar je vašemu parterju popolnoma sprejemljivo, vi morda čutite drugače, zato ga ne napadajte. Mirno in prijazno mu povejte, da vas moti, ko počne določene stvari, in da se ob tem počutite nemočno. Predlagajte mu, da se prihodnjič pogovorita, preden sprejme, karkoli ga starši prosijo.

Strategije za reševanje te težave poiščita skupaj. Ko se bo partner zavedal, kako mu starši diktirajo, bo morda sam od sebe pričel odgovarjati z 'Bom premislil' ali 'Ko bom lahko, ti bom sporočil.'

Dogovorita se, da bo vajin skupni čas vedno imel prednost. Če ga v tem času k sebi pokličejo starši, naj odkloni in se dogovori za kasnejši čas.

Nasvet +

* Zapišite svoje misli in občutke, da vam bo jasno, zakaj vas to tako moti.
* Kontrolirajte svoja čustva, ko ste v družbi partnerjevih sorodnikov. Vzemite si čas zase in pojdite na sprehod.
* Spodbujajte parterja, da jim na spoštljiv način kdaj reče tudi 'ne'.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji