Domov Napake, ki jih moški delajo pri seksu

Napake, ki jih moški delajo pri seksu

Poiskali smo najpogostejše napake, ki jih moški nevede delajo v postelji, ter seveda njihove rešitve.

Zapeljevanje, kaj je to?

Ženske so rade zapeljane. Če vam je všeč, kar vidite, ji to povejte. Dajte ji vedeti, kako poželjiva je. Zapeljevanje je enako ali včasih celo bolj pomembno od tehnike. Pri tem seveda pomaga, da veste, kaj ji je všeč in kaj jo vzburja – seksi pogovori, vizualna stimulacija ali čustvena povezanost. Ji je všeč, ko ji na uho zašepetate kaj porednega ali ji med službo pošljete seksi sporočilo? Obožuje, ko s prsti nežno drsite po njenem telesu? Jo osvajate v baru? Zdaj pa pomislite, kdaj ste nazadnje to počeli ...

Seks se prične v spalnici

Za moške je vzburjenje enostavno, kot bi pritisnili na gumb, pri ženskah pa se to ne zgodi tako hitro. 'Pripravite teren' že čez dan z objemi, poljubi, držanjem za roke. Zabavajta se skupaj, pokažite ji, da jo cenite. Občutek varnosti v razmerju je za žensko ključnega pomena, da se lahko med spolnim odnosom popolnoma sprosti, pravijo strokovnjaki. Dolg objem lahko pomeni več, kot si morda mislite - 30 sekund objemanja sprosti oksitocin, hormon, ki daje občutek povezanosti in zaupanja.

Seks je le telesni užitek

Razširite svojo idejo o predigri – ne posvetite se le fizični stimulaciji, temveč tudi mentalni. Medtem ko moške vzburi tisto, kar vidijo, so za ženske med seksom pogosto fantazije del vzburjanja. Seks terapevti priporočajo, da se jim pridružite – delite svojo fantazijo ali kak seksi spomin.

Vem, kaj si želi

Ste prepričani? Ženske še vedno hlinijo orgazem enako pogosto, kot so to počele pred 20 ali 30 leti. Po nekaterih podatkih ga je vsaj enkrat hlinilo kar 75 % žensk. Čeprav ste morda prepričani, da bi vedeli, kdaj je orgazem le zaigran, vas moramo razočarati. Zelo možno je namreč, da sploh ne boste vedeli, da njen vrhunec dejansko ni tako vrhunski. Naj vas ne bo strah vprašati za 'navodila', na primer „Je to v redu?“ ali „Bi poskusila kaj drugega?“

Ne spreminjaj, kar deluje

Imate določene 'prijeme', ki preverjeno delujejo. Do sedaj je vedno delovalo, zakaj bi torej bilo treba karkoli spreminjati? Seks terapevti pravijo, da to še nič ne pomeni. Če je delovalo prvih trikrat, ne pomeni, da bo delovalo tudi naslednjih trikrat. Kaj jo bo vzburilo, je lahko odvisno od njenega razpoloženja, pa tudi časa v menstrualnem ciklu, saj gre v tem času telo skozi različne spremembe. Bodite pozorni na svojo partnerko. Poskusite več stvari in opazujte, kako se odzove. Ko najdete nekaj, kar ji ugaja, ne odnehajte prehitro. Ženske se namreč pogosto pritožujejo, da moški pričnejo z nečim drugim ravno takrat, ko so začele resnično uživati. 

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji