Domov Naj vam stres ne uniči spolnega življenja

Naj vam stres ne uniči spolnega življenja

Stres je najpogostejši razlog, da pari prenehajo imeti spolne odnose, kar lahko ima za zvezo uničujoče posledice. Kako to preprečiti?

Pogovorita se

Če vam stres povzroča pomanjkanje libida, in vam preprosto ni do seksa, lahko vaš partner to vzame osebno. Nadaljnjim težavam se lahko izognete s tem, da mu razložite, zakaj vam ni do intimnosti. Povejte mu, kaj vam dejansko leži na duši.

Ostanita povezana

Planirajte zmenek ali pa se skupaj odločita, kaj bi lahko počela. Če ste preveč pod stresom za seks, je pomembno, da najdeta druge načine, da ostaneta povezana. To pomaga tudi pomiriti partnerja, da pomanjkanje vaše želje po spolnosti ni njegova krivda.

Seks naj bo prioriteta

Pogosteje kot boste imeli spolne odnosi, bolj si jih boste želeli. Če pokažete vsaj malo zanimanja, lahko ugotovite, da je seks pravzaprav odličen način, da se znebite stresa. Zgodi se lahko celo, da ugotovite, da vas seks razbremeni in si ga v stresnih trenutkih pogosteje zaželite.

Ne pozabite na ljubezen

Slabo razpoloženje pogosto stresamo nad najbližje, a oni niso krivi, da smo pod stresom. Ko stres prične načenjati vajin odnos, se spomnite zgodnji dni vajine ljubezni in poskusite ponovno priklicati tiste sladke občutke.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji