Domov Naj se seks vrne v vajino življenje

Naj se seks vrne v vajino življenje

Telesna intimnost je zelo pomembna, problematično pa je, da manj kot je imaš, enostavneje je pozabiti, kako dobra je lahko. Naj se seks vrne v vajino življenje.

Pogovarjajte se

Ko se pogovarjata o seksu, vedno začnite pogovor s komplimentom. Če rečete nekaj kot „Všeč mi je, kar imava, a imejva še več,“ namesto da bi kritizirali, ohranjate stvari pozitivne, zato bo partner za predloge bolj dovzeten.

Vzemite si čas

Zaradi številnih obveznosti je spontani seks skoraj nemogoč, če pa stopite izven svoje običajne rutine in rezervirate nočitev v hotelu, je to lahko odlična priložnost. Če ne morete biti spontani, izberite drug ekstrem in zapeljiv večer vključite v tedenski urnik. Z zavestno odločitvijo, da 'rezervirate' čas za seks, se boste lažje vrnili k temu, da je redno na sporedu. Istočasno pa boste telo spomnili, kako dober je in kako dobro se po njem počutite.

Pripravite se

Preprost prvi korak je, da spalnico napravite bolj seksi. Odstranite morebitna oblačila, tablice, polnilce za telefone in vse druge moteče dejavnike in investirajte v nove sveče (vonji, kot je ylang-ylang, so znani afrodiziak). Postelja naj bo območje brez tehnologije – s tem poskrbite, da opomniki ali facebook obvestila ne zmotijo vašega seksi razpoloženja. Prav tako iz svojih misli za določen čas izbrišite seznam opravil, ki vas še čakajo.

Dajte pobudo

Presenečeni boste, kako seksi se boste počutili, ko boste vi naredili prvi korak. Seveda ni vedno možno, da bi partnerja 'naskočili' kar v tistem trenutku, a lahko daste pobudo že zjutraj, nato pa zvečer uresničite načrt. Seks terapevti pravijo, da je prednost tega tudi, da se cel dan veselite večernega dogodka, s čimer se pričakovanje (in kasneje zadovoljstvo) z vsako uro veča. Strokovnjaki svetujejo, da svojo povezavo pričnete zjutraj s poljubom in nadaljujete z majhnimi sporočili skozi ves dan. Možgane morate ponovno privaditi, da seks naredijo zabaven in zanimiv, kot je bil na začetku zveze.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji