Domov Kdo je privlačnejši: vegani ali mesojedci

Kdo je privlačnejši: vegani ali mesojedci

Avstralska PETA je v aplikaciji Tinder želela ugotoviti, kateri moški so ženskam privlačnejši – vegani ali mesojedci. Rezultati so bili presenetljivi ...

Avstralska živalovarstvena organizacija PETA (People for Ethical Treatment of Animals) je aplikacijo Tinder uporabila za zanimiv eksperiment. Ustvarili so dva različna profila 29-letnega Petra – veganskega in mesojedega, na obeh profilih pa so objavljali podobne vsebine. Oba profila sta imela enak osebni opis z razliko zadnje fraze, ki je bila „Vegan za vse življenje“ ali „Slanina je življenje“.

Uporabili so enaki profilni fotografiji, s tem da je vegan Peter imel na majici napis 'vegan', na drugem profilu pa je nosil majico z napisom 'bacon' (slanina). Tudi druge fotografije so se razlikovale zgolj v malenkostih – Peter je v trgovini kupoval sadje oz. meso, na plaži pa se je fotografiral v družbi psa oz. z ribiško palico.

In rezultat? Nad njim so bili presenečeni celo izvajalci eksperimenta, saj je veganski Peter na svojem profilu imel kar dvakrat več zainteresiranih deklet. To pa še ni vse. Enak eksperiment so nato opravili še pri britanski organizaciji PETA. Ustvarili so dva različna profila za Oliverja in tudi on je bil dvakrat uspešnejši pri 'lovljenju' žensk, ko je na svojem profilu izpostavil, da je vegan.

Očitno veganstvo ni prijazno le živalim in okolju, temveč tudi ljubezenskemu življenju.

Fotografije: BigStock, PETA

Preberite tudi

Komentarji