Domov Kako se držati novoletnih zaobljub?

Kako se držati novoletnih zaobljub?

Ste nehali s sprejemanjem obljub, ker se jih nikoli ne držite? Z našimi nasveti vam tokrat lahko uspe!

Koliko zaobljub ste sprejeli? Eno, dve, pet, deset? Več zaobljub kot imate, težje jih boste uresničili. Raje se odločite na eno specifično, za katero veste, da jo lahko uresničite, in vso svojo energijo usmerite v to, da vam jo uspe uresničiti.

A ne postavite si previsokih ciljev! To je (poleg preveč zaobljub) najpogostejša težava, s katero se osebe soočijo, ko želijo uresničiti svoje novoletne obljube. Ko cilja ne dosežejo takoj, jim zmanjka motivacije, da bi se še naprej trudili.

#1 Začnite počasi

Če ste se odločili, da boste nehali kaditi, si nikar že prvi dan ne prepovejte cigaret. Enako je pri vseh ostalih zaobljubah, na primer izgubi odvečnih kilogramov, zdravem prehranjevanju ipd. Ne morete od sebe pričakovati, da boste že prvega januarja popolnoma spremenili svoje življenje in življenjski slog ter se znebili slabih navad ali usvojili dobre. Če ste se odločili, da se boste naučili angleško, menda ne boste prvi dan v roke vzeli Shakespearja. Bodite realni in začnite počasi, z majhnimi koraki, ki jih postopoma nadgrajujete. Tako boste postavili odlične temelje za končni uspeh.

#2 Kaj vas motivira?

Ena od najboljših zagotovil za uresničevanje zadanih ciljev je motivacija. Če želite resnično uspeti, je notranja motivacija ključna.

#3 Spomnite se, zakaj ste sprejeli določeno zaobljubo

Želite shujšati, da bi bili bolje videti v kopalkah? Poiščite boljšo motivacijo! Morda je to več energije, izboljšana prebava, boljše splošno počutje … S takšno notranjo motivacijo boste lažje dosegli osebne cilje, poleg tega se vam vadba ne bo zdela kot opravilo, temveč le način doseganja končnega cilja.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji