Domov Kaj pomenijo vaše seks sanje?

Kaj pomenijo vaše seks sanje?

Ste sanjali vroči seks z bivšim, drugo žensko ali prijateljem in se zbudili v paniki? Preverite, kaj vaše seks sanje dejansko pomenijo.

Seks v sanjah je redko povezan s seksom, pravijo psihologi. Seks simbolizira združenje dveh delov vas samih. Če na primer sanjate seks s šefom, to lahko pomeni, da si želite postati bolj uspešni, ali pa želite, da vas v službi jemljejo bolj resno. Nekateri teoretiki verjamejo, da vse osebe v sanjah predstavljate vi sami, torej da gre za neke vrste odkrivanje različnih plasti sebe.

Preberite, kaj vaše seks sanje pomenijo glede na osebo, ki vam v njih dela družbo:
bivši/bivša, oseba istega spola, prijatelj/prijateljica, neznanec.

Seks z bivšim ali bivšo

Kljub temu, da običajno ob takih sanjah vsi pridemo do istega zaključka, seks z bivšim ne pomeni nujno, da si ga noro želite nazaj v svojo posteljo (in srce). Pomeni lahko, da še vedno niste razčistili s svojimi čustvi do njega (ali nje). Občutek, ki ga ob njem/njej dobite v sanjah, bi vam moral nakazati, katere občutke morate še razčistiti.

Seks z osebo istega spola

Če ste heteroseksualna oseba, bi takšne sanje lahko bile o vaši samozavesti. Morda bi se morali naučiti imeti radi različne dele sebe, dele, ki ste jih zadnje čase morda zanemarjali ali bili do nji kritični. Če je oseba istega spola v sanjah hkrati tudi vaša prijateljica, lahko to nakazuje na vašo negotovost v odnosu. Lahko pa da si želite posnemati kakšno njeno pozitivno lastnost ali talent, za katerega si želite, da bi ga tudi vi imeli.

Seks s prijateljem (za ženske) ali prijateljico (za moške)

Lahko pomeni, da do te osebe čutite čustveno intimo ali pa vas privlačijo določene kvalitete.

Seks z neznancem

Če je seks v sanjah prijeten in sanje niso strašljive ali travmatične, so lahko znak osebne rasti. Lahko pa seks z neznancem pomeni tudi, da se želite poistovetiti z moškimi ali ženskimi deli sebe. Neke vrste poskus, da bi ohranili duševno ravnovesje.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji