Domov Bodite pripravljeni na praznike

Bodite pripravljeni na praznike

Stres praznikov vam lahko hitro pride do živega,a ne, če se nanje že prej dobro pripravite. Tudi s pomočjo naših nasvetov.

Božičkov seznam

Običajno nam ogromno stresa povzročajo prav darila. Kar naenkrat jih moramo ogromno kupiti, časa pa vedno manj. Določite znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti za vsa darila in upoštevajte tudi cene ovojnega papirja ali darilnih vrečk in dekoracije, če jo boste uporabljali. Zdaj je čas, da napravite seznam vseh, ki jih boste obdarovali, in določite vrednost posameznega darila. Pazite, da bo vsota znotraj zneska, ki ste ga pripravljeni porabiti. Za vsakega obdarovanca opredelite tudi, s čim ga boste obdarovali (na primer kozmetika, oblačila, pripomočki, …), da boste do božiča morali le še najti pravo darilo. Z iskanjem pričnite takoj! Tako lahko imate do sredine decembra, ko bo v trgovinah največja gneča, že vsa darila doma.

Se izgubljate v množici opravil?

Veseli december je za marsikoga vse prej kot vesel. Množica opravkov, številne zabave in priprava obrokov za celo družino, vas lahko psihično in fizično izčrpa. Se vam zdi, da bi včasih potrebovali magično paličico, s katero bi zamahnili in izboljšali svoje počutje? Globoko vdihnite … poprovo meto. Vonj poprove mete bi naj izboljšal vaše razpoloženje ter povečal motivacijo in koncentracijo. Naj bo december manj stresen s pomočjo tega čudežnega naravnega poživila!

Vzemite si čas ...

Vemo, da je vadba verjetno zadnje, na kar bi pomislili v praznično obarvanem decembru, a že v 20 minutah lahko izboljšate svoje razpoloženje in zmanjšate stres. Nimate niti 20 minut? Hitro vadbo lahko opravite tudi v 5 minutah.

Fotografije: Depositphotos

 

Preberite tudi

Komentarji