Domov Ali čevlji vplivajo na vaš orgazem?

Ali čevlji vplivajo na vaš orgazem?

Če ne dosežete orgazma ali ta ni tako intenziven, kot je bil nekoč, morda niste krivi vi, niti vaš partner, temveč vaši najljubši čevlji!

Italijanska urologinja dr. Maria Cerruto je v študiji leta 2008 dokazala, da lahko srednje visoke pete pripomorejo k lepši obliki nog ter okrepijo medenične mišice, ki so neposredno povezane z doseganjem orgazma. Ugotovila je, da imajo ženske, katerih stopalo je za 15 ° dvignjeno od tal (to je pri približno 4 cm petah), enako dobro držo telesa kot tiste, ki nosijo nizke čevlje. Zaključila je, da so medenične mišice tako v optimalnem položaju za krepitev in izboljšanje sposobnosti krčenja, kar pa lahko vodi tudi do bolj intenzivnega vrhunca. 

Kaj pa zelo visoke pete? Mnogi čevlji z zelo visoko peto so oblikovani tako, da je lok stopala podoben loku ženske medenice, ko ta doživlja orgazem. Pete tako ustvarijo krčenje medeničnega dna, kar je lahko problematično, saj se to med orgazmom ne more dodatno skrčiti. Kot je razložila dr. Eden Fromberg, ginekologinja in soavtorica knjige Vagina: A New Biography:  "Orgazem je običajno kot pospešek od nič do 60. Če ste že na 55 [zaradi visokih pet], ne boste imeli polnega doživetja."

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji