Domov 6 načinov za povečanje libida

6 načinov za povečanje libida

Veliko žensk se v kateremkoli obdobju življenja lahko sreča z zmanjšanim libidom. Ponovno oživite svoje spolno življenje z našimi nasveti.

Pogovorite se s partnerjem

Stres, težave v razmerju in depresija, lahko ubijejo vašo spolno slo. Če boste za intimnost poskrbeli izven spalnice, lahko to izboljša vaše počutje med rjuhami. Odkrito se pogovarjajta o seksu – kaj vam je všeč, kaj vam ni, česa si želite, o čem sanjate … To lahko še posebej pomaga, saj lahko na tak način stare navade, ki so se morda preveč zasidrale v vajino spolno življenje, postavita na stranski tir.

Gibajte se

Aktivne ženske imajo več energije, boljšo samopodobo in manj stresa. Kljub temu, da ni veliko raziskav na tem področju, so v nedavni raziskavi ugotovili, da so ženske, ki so pred ogledom erotičnega filma telovadile, bile veliko bolj vzburjene, kot tiste, ki se niso gibale.

Čuječnost

Hormoni stresa, kot je kortizol, lahko uničijo poželenje, vzburjenost in – če se vam uspe dovolj vzburiti za seks – zadovoljenost. S pomočjo čuječnosti je dokazano mogoče zmanjšati stres in povečati strast. Ključne tehnike vključujejo podrobno opazovanje čutov in telesnih funkcij, na primer, dihanje, zvoke in spolne odzive telesa.

Seksualna terapija

Terapija, namenjena le eni stvari – izboljšanju vašega spolnega življenja. Pri nas je strokovnjakov, ki to vrsto terapije ponujajo, sicer malo, a obstajajo. Terapevt vam pomaga skozi pogovor o vašem spolnem življenju, lahko pa vam dodeli tudi 'domačo nalogo' v obliki komunikacije, opazovanja čutov, ogleda izobraževalnih videov itd.

Jemljete antidepresive?

Pri številnih antidepresivih je stranski učinek zmanjšanje libida. Če jemljete antidepresive, se posvetujte z zdravnikom, ali vam lahko zmanjša odmerek ali predpiše katero drugo vrsto zdravila.

Vlažnost

Tako kot psiha vpliva na telo, lahko telo vpliva tudi na psiho. Če imate težave zaradi premajhne vlažnosti nožnice in posledično boleče spolne odnose, lahko sčasoma popolnoma izgubite željo po spolnosti. Obiščite ginekologa, ki bo izključil zdravstvene razloge. Če ste zdravi, pa imate vseeno težave, uporabite lubrikant, s katerim bo spolni odnos prijetnejši.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji