Domov 5 korakov za boljšo intimnost

5 korakov za boljšo intimnost

Za uspešno zvezo je potrebnih le 30 minut dnevno: 15 minut pogovora + 15 minut telesnega stika. Sledite naslednjim enostavnim korakom in postanite bolj intimni v le enem dnevu ...

1. Načrtujte dan, kot ste to počeli na začetku zveze.

Vajin dan za lenarjenje naj vsebuje pozen zajtrk v postelji ali mini piknik v naravi. Ni treba, da je razkošno ali drago. Ogled filma, ki sta ga skupaj gledala na začetku zveze, je lahko enostavna in romantična dejavnost.

2. Pripravite se na spolnost.

Večina nas načrtuje številne življenjske dogodke (dopust, rojstne dneve, praznovanja …) bolj podrobno in z več truda. Si spolnost ne zasluži enakega pristopa?

3. Obljubite si, da partnerja ne boste več jemali kot samoumevnega.

Začnite s partnerjem ravnati tako, kot ravnate s prijatelji – pokažite iskreno zanimanje za njegovo življenje in se pogovarjajte z njim o svojem. Veliko se zgodi v enem dnevu – ne delite zanimivosti in podrobnosti le s svojimi prijateljicami, ampak tudi s partnerjem.

4. Pogovarjajta se!

Povejte partnerju, kaj vas osrečuje in zakaj se počutite ljubljeni in zaželeni. Izogibajte se splošnim frazam, kot je 'bodi bolj romantičen'. Če s tem mislite 'želim, da me držiš za roko, ko sva zunaj', mu to tudi jasno povejte.

5. Razmišljajte o vajini zvezi kot o bančnem računu.

To pomeni, da razmišljajte o porabi in naložbi. Vaš partner vam morda nikoli ni rekel, da mu prija objem, ko pride iz službe, vendar je zdaj prava priložnost, da to popravite. Pozorno ga poslušajte in storite tisto, kar si želi od vas.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji