Domov 5 FINANČNIH NAPAK, ki jih zagrešijo tudi najpametnejše ženske

5 FINANČNIH NAPAK, ki jih zagrešijo tudi najpametnejše ženske

Naj vam svetujemo, kako se napakam izogniti in kako biti bolj srečni ter obenem bogati.

1 Živimo, kot da jutri ne obstaja. Vsak potrebuje prihranke za 'črne' dni. Brez tega vsak nenačrtovan strošek – hišna in avtomobilska popravila ali nenačrtovan zdravniški pregled – lahko ogrozi vaš mesečni prihodek. O prihrankih razmišljajte kot o računu, ki ga poravnate takoj, ko dobite plačo – tako bo varčevanje učinkovito.

2 Tekmujemo z bogatimi prijatelji. Če si vaši prijatelji lahko privoščijo eksotično potovanje, drag avtomobil in oblačila znanih oblikovalcev, ne pomeni, da morate najeti kredit, da bi se jim približali. Vsi imamo takšne prijatelje, ki ne morejo razumeti, da vi ne morete potovati ali kupovati tako kot oni, niti zapravljati denarja za druge drage stvari. Naj vas ne bo sram priznati, da si ne morete privoščiti super potovanja (na katerega so vas povabili). Pravi prijatelji bodo razumeli vaš položaj.

3 Denar trošimo za poroko, namesto da bi ga vložili v skupno prihodnost. Predrag zaročni in poročni prstan, poročna obleka, organizacija praznovanja … Začetek skupnega življenja z velikim dolgom sploh ni romantičen. Če zares želite zaročni prstan ali veliko poroko, se zadovoljite s tem, kar lahko prenese vaš proračun – ne izposojajte si na račun prihodnosti.

4 Nakupovanje vam je terapija! Po razpadu zveze vam bo nakupovanja ponovno napolnilo oči s solzami, ko bodo prispele položnice za elektriko, telefon … Namesto tega poskušajte delati nekaj, kar vam enako ustreza, stane pa veliko manj. Na primer: oglejte si zanimiv film, preberite knjigo, poslušajte glasbo, ki vas spravlja v dobro voljo, sprehajajte se, družite se s prijatelji …

5 Povečujemo prihodke bank. Se zavedate, da največji prihodek bank prihaja ravno iz naslova prekoračitve sredstev na plačilnih karticah in dovoljenih limitov? Zato morate redno plačevati dolgove bankam ali pa poiščite banko, ki te storitve najmanj zaračunava.

Preberite tudi

Komentarji