Domov 10 minut za lepši začetek dneva

10 minut za lepši začetek dneva

Ste vstali z napačno nogo? Potrebujete le deset minut, da svoj dan (in počutje) obrnete na bolje.

Pogovor z ogledalom

Vzemite si 30 sekund in svojemu odsevu v ogledalu privoščite navdihujoč govor, poln energije in pozitivnosti. Se vam zdi smešno? Kaj pa če vam povemo, da je to vsako jutro počel Steve Jobs? Vsako jutro se je pogledal v ogledalo in se vprašal: „Če bi to bil moj zadnji dan na Zemlji, bi bil zadovoljen s tem, kar nameravam storiti?

Več časa za zajtrk

Zdrav polnovreden zajtrk naj bi izboljšal kratkoročni spomin in vam pomagal, da se dalj časa koncentrirate. Zajtrk si privoščite najkasneje eno uro po tem ko vstanete in se poslovite od 'počasnih' ali 'zamegljenih' možganov. Posnemate lahko tudi Jennifer Aniston in si privoščite kozarec vroče vode z limono.

Nehajte hiteti

Violi Davis ne zavidamo le neverjetnega igralskega talenta (in oskarja), temveč tudi organiziranost. Vsako jutro vstane ob 5.30, da se lahko pred jutranjo vadbo skupaj z možem sprošča. „Ta del dneva je popolnoma posvečen meni in mojemu možu. Zjutraj sva sedela v jacuzziju in se samo pogovarjala in pogovarjala. Deluje kot meditacija,“ je povedala v enem od intervjujev.

Pozabite večopravilnost

Ženske smo pogosto ponosne na svojo zmožnost 'multitaskinga' in ko imamo veliko obveznosti se to res zdi kot odlična ideja, še posebej zjutraj. A sodeč po raziskavi, ki so jo izvedli na univerzi Stanford, je takšno početje manj produktivno, kot če bi se osredotočili na eno opravilo naenkrat.

Izogibajte se odločitvam

Sproščeno jutri si lahko zagotovite tako, da vse (pomembne) odločitve sprejmete večer prej. Izberite, kaj boste oblekli, pripravite si malico, če jo jemljete s seboj v službo, ter v torbico pospravite vse, kar potrebujete.

Fotografija: BigStock


Za popestritev dneva si pa preberite še kakšen vic o Janezku.

Preberite tudi

Komentarji