Domov Veganski rjavčki

Veganski rjavčki

Posladkajte se s temi odličnimi veganskimi rjavčki brez ene same sestavine živalskega izvora. Za pregrešno sladkanje sploh niso potrebna jajca, mleko, skuta ali maslo!

120 ml jabolčnega soka
60 g rjavega sladkorja
1 žlica bio vanilije v prahu
90 g moke
40 g pravega kakava
½ žličke pecilnega praška
½ žličke sode bikarbone
½ žličke soli
60 g naribane veganske čokolade
40 g mletih lešnikov
ščepec cimeta

1. Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. Zmešajte jabolčni sok, sladkor in vaniljo, v drugi posodi pa moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet.

2. Prvo zmes prelijte k suhim sestavinam in mešajte, da dobite enotno maso. Dodajte še naribano čokolado.

3. Maso prelitje v pekač in pecite 25–30 minut. Ko je pecivo pečeno, pustite, da se popolnoma ohladi, šele nato ga narežite.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji