Trik za popolno stepen beljak

Se vam stepanje beljaka pogosto ponesreči? Upoštevajte naše nasvete in vaš beljak bo sijoče bel in trd, kot mora biti!
Da se bo beljak zagotovo strdil, je pomembno, da sta skleda in metlica povsem čisti. Že najmanjše sledi maščobe namreč preprečijo, da bi se spenil in strdil. Samo povsem čist, dobro ohlajen beljak lahko trdo stepete, zato bodite pri ločevanju pozorni, da rumenjak v celoti odstranite. Najbolje lahko ločite sveža jajca, stara manj kot pet dni, pri katerih je rumenjak še lepo napet in zaprt. Pri starejših jajcih se rumenjak pogosto izlije v beljak.
Majhen trik: ščepec soli in kanček limoninega soka poskrbita za trdost in lepo barvo beljakovega snega.
Fotografija: Depositphotos
Preberite tudi
-
-
Trik za pico z najboljšo skorjo
28. April 2023 Ste razočarani, ker vaša pica ni nikoli tako hrustljava, kot tista v piceriji? Tudi vaša lahko... -
Rjavčki po receptu Gwyneth Paltrow
6. December 2015 Tudi zvezdnice si kdaj privoščijo sladko pregreho. Preizkusite zdrave, a nič manj slastne...