Domov Specite popolno pokovko

Specite popolno pokovko

Pokovka, ki jo pripravite v mikrovalovki je zelo priročna, a tudi doma pečena je lahko odličnega okusa, pa še brez aditivov.

Izpilite staro tehniko pečenja pokovke – je povsem enostavno in zelo ekonomično.

1 Na srednji temperaturi v lonec z debelim dnom dajte 3 žlice tekočega kokosovega masla in 3 koruzna zrna. Ko zrna popokajo, odstavite lonec.

2 Dodajte 75 g koruznih zrn in počakajte 30 sekund, da dosežejo pravo temperaturo in bodo pokale enakomerno. Tako se boste izognili zažganim delom in ostankom celih zrn.

3 Ponovno postavite štedilnik na srednjo temperaturo in lonec delno pokrijte s pokrovom. Pomembno je, da para lahko uhaja iz lonca, saj je ta največji krivec za mehko pokovko. Občasno nežno pretresite dokler se poki ne upočasnijo na vsako sekundo ali dve. Takoj vsujte v skledo, solite po okusu in uživajte v odličnem prigrizku!

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji