Domov Sendvič brez slabe vesti

Sendvič brez slabe vesti

So vaši sendviči nezdravi in kalorični? Lahko so tudi zdravi in hkrati tudi zelo okusni. Za vas imamo 4 predloge.

Malica v službi

Tortilja je odlična zamenjava za kruh. Ta sendvič vsebuje svežo zelenjavo: avokado, zeleno solato, papriko in rdečo čebulo, tortilja pa je premazana z malo humusa. Ste že siti službene menze in nezdravih dostav? Tortilijo lahko odnesete tudi v službo, če jo tesno zavijete v folijo za živila. 

Sendvič z ostanki od kosila

Ste spet sluhali za cel blok? Ne mečite hrane stran! Ostanke popečenih piščančjih prsi lahko uporabite kot glavno zvezdo sendviča, ki ga zapakurate v graham štručko, dodate še zeleno solato, kumare in preliv iz lahkega jogurta in žličke pretlačenih paradižnikov s ščepcem soli in popra. Slastno!

Tofu na kislem kruhu

Ne sodi knjige po platnicah! Naslednji sendvič deluje asketski, a je izredno zdrav: kamutov kisli kruh, mariniran in popečen tofu, češnjev paradižnik, domač namaz iz konopljinih semen (pest konopljinih semen, pest semen za kruh, žlico konopljinega olja, strok česna in ščep soli zmeljite v gladko pasto). 

Za malčke

Težko spravite kaj v svojega mulca? Otroci bodo tak umetniški sendvič z navdušenjem snedli, zato se trud splača. Potrebujete rezino toast kruha, rezino šunke, dve rezini sira, rdečo papriko, olive, ter veliko domišlije. 

Fotografije: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji