Polnjen sladki krompir

Sladki krompir ima več vlaknin in vitamina A kot običajen krompir, ko ga napolnite z drugimi živili, pa postane slasten hranljiv obrok.
Pečico segrejte na 200 °C. Posamezen sladki krompir zavijte v aluminijasto folijo in postavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite približno eno uro in 15 minut oz. dokler krompir ni mehak v sredini. Večji krompirji se lahko pečejo dalj časa.
Ko je krompir pečen, ga vzemite iz pečice, previdno olupite folijo in ga po sredini zarežite. Napolnite ga z enim od nadevov (vsi recepti so za en krompir) in še toplega postrezite.
Curry in arašidi
3 žlice curry omake + ¼ skodelice sesekljanih arašidov + 1 žlica svežih koriandrovih listov
Jajce in paradižnik
1 ocvrto jajce + češnjev paradižnik, razpolovljen + zelišča za okras
Jabolko in slanina
Pol narezanega srednje velikega jabolka + 1 žlica majoneze ali drugega preliva po okusu + 2 rezini pečene slanine, natrgane na koščke
Fotografija: BigStock
Preberite tudi
-
-
Špinačni namaz s sladkim krompirjem
14. Marec 2016 Pomlad prinaša slastno zelenjavo, ki bo naš jedilnik obarvala v čudovite barve. Privoščite si... -
Najboljši pečen krompir
10. Julij 2018 Le kdo ne obožuje mehke sredice s hrustljavo skorjo? Poleti pa je pečen krompir še boljši, saj ga...