Krompir v novi preobleki

Popestrite svoj jedilnik s tem odličnim nadevanim krompirjem. Za prste obliznit!
8 srednje velikih krompirjev
kisla smetana
50 g slanine
150 g bučk
50 g parmezana
sol in poper
bučno olje
1. Krompir v olupku skuhajte v slani vodi (odvisno od velikosti, a naj bo krompir skuhan na 3/4). Zmehčan krompir odcedite in malo ohladite.
2. Krompirje razpolovite, polovicam odstranite nekaj sredice, da oblikujete skodelice.
3. Slanino narežite na kocke in popecite na ponvi, da postane hrustljava. Bučke narežite na kocke, posolite in prepražite. Pomešajte s slanino in začinite po okusu.
4. Polovičke krompirjev nadevajte, posujte s parmezanom in popecite v pečici 200 °C) toliko, da se sir stopi. Postrezite s kislo smetano.
Fotografija: Depositphotos
Preberite tudi
-
-
Polnjen sladki krompir
26. September 2017 Sladki krompir ima več vlaknin in vitamina A kot običajen krompir, ko ga napolnite z drugimi... -
Najboljši pečen krompir
10. Julij 2018 Le kdo ne obožuje mehke sredice s hrustljavo skorjo? Poleti pa je pečen krompir še boljši, saj ga...