Sladica, ki jo boste pohrustali brez slabe vesti.
Za biskvit:
400 g naribanega korenja
3 jajca
180 g sladkorja
100 g stopljenega masla
80 g rozin
250 g pirine polnozrnate moke
1 čajna žlička sode bikarbone
ščepec muškatnega oreška
1 žlica ruma
Za nadev:
100 g orehov
100 g mascarponeja
3 žlice tekočega medu
2 žlici ruma
- Korenček olupite in ročno ali z multipraktikom drobno naribajte.
- Rozine namočite v topli vodi. Pečico ogrejte na 180 °C.
- Jajca in sladkor z mešalnikom stepajte tako dolgo, da dobite rahlo in penasto zmes.
- Mešalnik nastavite na visoko hitrost in h kremi počasi vlivajte stopljeno maslo in rum.
- Zmesi dodajte naribano korenje in ga počasi vmešajte s kuhalnico. Na koncu počasi dodajte presejano pirino moko, pomešano s sodo bikarbono in muškatnim oreškom, ter rozine. Rahlo premešajte.
- Zmes zlijte v namaščen okrogel pekač premera 26 cm, ki ga prej obložite s papirjem za peko. Pekač položite v ogreto pečico. Torto pecite približno 35 minut.
- Pecivo vzemite iz pečice in postavite na rešetko, da se ohladi.
- Mascarpone zmešajte z medom in rumom v homogeno zmes, orehe pa prepražite na suhi ponvi, da zadišijo.
- Ohlajeno torto premažite z mascarponejevo kremo in posujte z grobo nasekljanimi orehi.
Nasvet: Torto lahko spečete v manjšem pekaču (22 ali 24 cm premera), jo prerežete in namažete z nadevom. Tako bo še bolj sočna.
Fotografija: Bigstock
Preberite tudi
-
30. December 2019
Barvita plošča je polna okusnih zelenjavnih namazov in doma pečenih krekerjev. Prava veganska...
-
30. April 2019
Marsikakšno okusno sestavino lahko najdete sami v naravi, na primer mlade koprive in opojno dišeč...
-
7. Maj 2019
To je čisto preprosta večerja ali še bolje zajtrk za nekoga, ki vam je zares pri srcu.
-
23. April 2019
Kruta resnica za trendnimi dietami, kljub temu da dajejo hitre rezultate, je, da so lahko tudi...