background image

Peresniki s sušenimi paradižniki in piščancem


Obožujemo testenine! Tako enostavne in hitre so za pripravo, da jih lahko pripravite tudi na majhnem kuhalniku v kampu – odlično za enostavno počitniško kuhanje!

Za 4 osebe

400 g peresnikov
200 g sušenih paradižnikov, vloženih v olju
2 stroka česna
sol in poper
vejica sveže bazilike
3 žlice naribanega parmezana
4 fileji piščančjih prsi
1 žlička limonine lupinice.

1. Peresnike skuhajte po navodilih z embalaže. Odcedite jih in prihranite malo tekočine.

2. Piščančje fileje začinite s soljo in poprom ter specite na vročem žaru (ali ponvi), da se rahlo zapečejo, približno 5 minut na eni strani.

3. Sušene paradižnike z oljem vred, česen, sol in poper ter pest sveže bazilike zmešajte v multipraktiku, da dobite gosto omako. Prestavite jo v skledo in vmešajte parmezan. Dodajte kuhane testenine, dobro premešajte in prilijte malo vode, v kateri so se kuhale testenine, da bo jed sočna.

4. Če se vam zdi potrebno, testenine še malo posolite in poprajte ter naložite na krožnike. Priložite še pečene piščančje fileje in za kanček svežine še tanko narezano limonino lupinico.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji