Peresniki s sušenimi paradižniki in piščancem

Obožujemo testenine! Tako enostavne in hitre so za pripravo, da jih lahko pripravite tudi na majhnem kuhalniku v kampu – odlično za enostavno počitniško kuhanje!
Za 4 osebe
400 g peresnikov
200 g sušenih paradižnikov, vloženih v olju
2 stroka česna
sol in poper
vejica sveže bazilike
3 žlice naribanega parmezana
4 fileji piščančjih prsi
1 žlička limonine lupinice.
1. Peresnike skuhajte po navodilih z embalaže. Odcedite jih in prihranite malo tekočine.
2. Piščančje fileje začinite s soljo in poprom ter specite na vročem žaru (ali ponvi), da se rahlo zapečejo, približno 5 minut na eni strani.
3. Sušene paradižnike z oljem vred, česen, sol in poper ter pest sveže bazilike zmešajte v multipraktiku, da dobite gosto omako. Prestavite jo v skledo in vmešajte parmezan. Dodajte kuhane testenine, dobro premešajte in prilijte malo vode, v kateri so se kuhale testenine, da bo jed sočna.
4. Če se vam zdi potrebno, testenine še malo posolite in poprajte ter naložite na krožnike. Priložite še pečene piščančje fileje in za kanček svežine še tanko narezano limonino lupinico.
Fotografija: BigStock
Preberite tudi
-
-
Testenine s česnom in češnjevim paradižnikom
4. Maj 2017 Česen, pripravljen na tri načine, bo testeninam dodal sladkost, ostrino in hrustljavo teksturo,... -
Testenine s polenovko in grahom
23. Maj 2017 Želite pripraviti hitro in okusno kosilo? Testenine s polenovko so odlična kombinacija hidratov... -
Sirovi mafini iz testenin
7. Januar 2019 Obožujete testenine s sirom? Privoščite si jih v obliki mafinov, ki so odlični tako topli kot...