Domov Otroško praznovanje

Otroško praznovanje

Naj otroci z veseljem sedijo ob praznični mizi! Pripravite jim preproste, a slastne prigrizke in pijače, ob katerih se bodo zabavali in jih z veseljem pohrustali.

Zimski sendviči

Potrebujete: polnozrnat kruh ali toast, sirni namaz ali maslo, drobnjak, paprika.

Z modeli za piškote v obliki smrečic iz kruha izrežite želene oblike. Namažite jih z želenim namazom in okrasite z drobnjakom. Papriko narežite na majhne koščke in jih razporedite po smrečicah, da ustvarite praznično drevo.

Sadni snežaki

Potrebujete: banane, limona, jabolko, kandirane češnje, slane palčke, čokoladne kapljice, nabodala za ražnjiče.

Banano narežite na kolute, debele 1,5 cm. Rahlo jih popršite z limonovim sokom, da ne porjavijo. Po tri kolute banane nadevajte na palčke za ražnjiče tako, da ustvarite snežakovo telo. Na vrh nabodite košček jabolka za kapo in češnjo za cof. Slane palčke nabodite s strani, da oblikujete roke. Na snežaka naložite še čokoladne kapljice za gumbe.

Topel jabolčni sok

8 dl jabolčnega soka
8 jabolk
bio pomaranča
limona
cimetove palčke
3 klinčki
sladkor ali med po okusu

Jabolčni sok zlijte v kozico in ga skupaj z naribano lupinico pomaranče, eno cimetovo palčko in klinčki kuhajte deset minut, da se okusi razvijejo. V tem času jabolkom odrežite vrhove s pecljem in jih pazljivo izdolbite (nikjer ne smejo puščati). Popršite jih z limonovim sokom, da ne porjavijo. Jabolčni sok malo ohladite, potem pa sladkajte po okusu. Nalijte ga v pripravljene jabolčne skodelice in okrasite s cimetovimi palčkami.

Fotografije: BigStock, Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji