Domov Ohladite se s koktajli

Ohladite se s koktajli

Predstavljajte si naslednjo situacijo … V službi naporen dan, stranke neprijetne, vi utrujeni in potni. Komaj čakate, da se delovnik zaključi. Potem pa klic prijateljice, ki vas povabi na domač koktajl na senčni terasi. Življenje je v trenutku lepše!

Punč s penino

3 žlice sirupa Grenadine
3 žlice likerja Cointreau
2 žlici brendija
420 ml penine
maline, jabolka ali drugo sezonsko sadje

Litrski vrč do polovice napolnite z ledenimi kockami. Nalijte grenadine, Cointreau, brendi in penino ter rahlo premešajte. Punč z zajemalko naložite v 2 kozarca za martini. Okrasite s sadjem.


Češnjev mojito

280 g sladkorja
300 ml sveže stisnjenega soka limete
1,5 kg češenj
540 ml vodke
750 ml mineralne vode

Sladkor in 280 ml vode zavrite in mešajte, da se sladkor stopi. Odstranite in ohladite. Limetin sok nalijte v veliko skledo. Češnjam odstranite koščice in dodajte soku. Vmešajte sirup. Hladite vsaj 1 uro. Mešanici dodajte vodko. 12 kozarcev napolnite z ledom in v vsak kozarec nalijte 120 ml mešanice ter prelijte z mineralno vodo. Takoj postrezite.

Margarita z lubenico in baziliko

3 kg lubenice
4 žličke sladkorja v prahu
180 ml tekile
20 listkov bazilike
60 ml sirupa triple sec
6 kozarcev ledenih kock

Lubenici odstranite lupino in semena ter jo narežite na kocke. 24 kock razporedite na pladenj, pokrit s papirjem za peko, in zamrznite (največ 2 dni). Ostalo lubenico zmeljite in precedite skozi gazo. Tekilo in baziliko strite z leseno žlico. Vmešajte lubeničin sok in triple sec. Kocke lubenice zmeljite in naložite v kozarce. Prelijte z mešanico tekile in soka.

Breskova margarita

5 trših breskev
3 žlice pomarančnega likerja (Cointreau)
2 žlici sladkorja
¼ žlice grobe soli
180 ml tekile
3 žlice limonovega soka
480 ml breskovega soka
metini listi

Tri breskve blanširajte v vreli vodi 1 minuto, jih prestavite v ledeno kopel (mešanica ledu in mrzle vode) za 3 minute, prerežite na polovice, odstranite koščice in olupite. Narežite jih na rezine. Narezane breskve prelijte s pomarančnim likerjem, posujte s soljo in sladkorjem. Premešajte in pokrijte, da sadje spusti sok (20 minut), potem jih pretlačite z mešalnikom v gladko zmes. Vmešajte tekilo, limonov in breskov sok. Kozarce napolnite z ledom in nadevajte pijačo. Dve ostali breskvi narežite na tanke rezine in okrasite kozarce.

Kumarična 'dirty' limonada

3 velike kumare
1 žlica nasekljanega rožmarina
240 ml vode
180 ml gina
120 ml limonovega soka
3 žlice agavinega sirupa (sladilo)
lističi mete

Odrežite 12 tankih rezin kumare za okras. Ostale kumare olupite, narežite in zmeljite z mešalnikom. Dodajte rožmarin in še malo mešajte. Zmes precedite skozi gosto sito (dobro ožemite, da stisnete ves sok). Dodajte vodo, gin, limonov sok in agavin sirup ter dobro premešajte. Pijačo nalijte v 4 kozarce, napolnjene z ledom. Okrasite z rezinami kumare in mete.

Fotografije: Thinkstock

Komentarji