Domov Odlični poletni koktajli

Odlični poletni koktajli

Privoščite si nekoliko drugačno poletno osvežitev. Pripravite običajne koktajle na nov način in se prepustite novim čudovitim okusom.

Vsi recepti so prilagojeni za 1 kozarec.

Jabolčni mojito

V visokem kozarcu strite 9 metinih listov, da spustijo sok. Kozarec do ¾ napolnite z ledom in prelijte s 50 ml belega ruma, 75 ml jabolčnega soka ter 10 ml sveže stisnjenega limetinega soka. Okrasite z rezino jabolka in krhlji limete.

Ledeni čaj za odrasle

V vrč zlijte steklenico (750 ml) bourbon viskija (na primer Jim Beam) in dodajte 8 vrečic rooibos čaja. Pustite stati do 30 minut, nato pa vrečke odstranite. V mešalniku za koktajle zmešajte 45 ml prej pripravljenega viskija, 30 ml breskovega nektarja, 22 ml limoninega soka in 7 ml sirupa (v manjši posodi na srednji temperaturi segrevajte 1 skodelico sladkorja in 1 skodelico vode dokler se sladkor ne raztopi in ohladite). Pretresite in nalijte v kozarec, napolnjen z ledom. Okrasite z listi mete in 3 rezinami breskve.

Lubenična margarita

S preprezanim krheljem limone ali limete napravite krog po robu kozarca in posujte z grobo soljo. V mešalniku za koktajle zmešajte 45 ml tekile, 15 ml Aperola, 3 kocke lubenice, 22 ml limoninega soka in 15 ml agavinega sirupa. Premešajte in zlijte v okrogel kozarec čez kroglo ledu (potrebovali boste model). Košček lubenice pomočite v sol, prebodite z okrasno paličico in postavite čez rob kozarca.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji